Поділитись:

Мер Луцька Поліщук «закриває очі» на мільйонні борги по авторинку (відео)

Четвер, 14 березня 2024, 17:18
Мер Луцька Поліщук «закриває очі» на мільйонні борги по авторинку (відео)

Жителям Луцька добре відома історія про структури пов’язані із місцевими бізнесменами, які господарювали на авторинку. Їх компанії роками користувалися землею на автобазарі і не сплачували до бюджету громади чималі суми. Йдеться про ділянку, що знаходиться за адресою: Єршова, 6, і майном на цій землі з 2016 року володів гаражний кооператив «Сигма». Як з’ясували журналісти видання «Сила правди», відповідно до підрахунків за десять років таких боргів зібралося майже 9 мільйонів гривень, – повідомляє телеканал «Конкурент TV».

Зокрема, гаражний кооператив «Сигма», який «робив гроші» на авторинку впродовж 2016-2022 років, розпродав все майно до того, як прокуратура звернулася до них з позовом про стягнення боргів. Йшлося про понад 2 мільйони гривень. Як йдеться у матеріалі «Сили правди», в процесі судової тяганини суд постановив стягнути з «Сигми» заборговану суму, однак де-факто стягувати уже не було що. 

Мер Луцька Поліщук «закриває очі» на мільйонні борги по авторинку (відео)

Цікаво те, що зараз Луцька міська рада не звертатиметься до Бюро економічної безпеки щодо недоотримання громадою понад двох мільйонів гривень плати за землю під луцьким авторинком. Тобто міська влада на чолі із мером Ігорем Поліщуком про борги попередніх власників «люб’язно забула», зазначає депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход.

«Прикро те, що Луцька міська рада навіть не збирається стягувати цей борг попередніх власників. Уже на сесію виносився проект рішення про грошову оцінку земельної ділянки для того щоб встановити плату за землю для наступного власника, але про борги нібито забули. Складається враження, що в цьому є особистий інтерес Луцького міського голови Ігоря Поліщука. Тому що коли в Луцькій міській раді розглядалися інші питання, де була заборгованість попередніх власників, то ця заборгованість сплачувалися. Чому таке вибіркове відношення до різних бізнесменів чи підприємств, ми не розуміємо», – каже депутат.

Нині майном на цій території володіє вінницька компанія ТОВ «Феху рент», яка планує вести тут свою господарську діяльність. І міська влада уже намагалася дати дозвіл на проведення грошової оцінки ділянки цій компанії. Зокрема за це пробували проголосувати на сесії Луцької міської ради 21 лютого цього року.

Як зазначає у фейсбуці Михайло Наход додає, що тоді на сесії Луцької міськради 21 лютого, від нього та депутата Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Андрія Лучика порушили питання щодо розміру і долі накопичених боргів попередніми власниками приміщень. У відповідь головний архітектор міста Веніамін Туз повідомив, що «прокуратура займається цим питанням», а «розмір заборгованості становить більше 2-х млн».

Як зазначив обранець громади, чомусь луцька влада діє вибірково. Одним – мільйонні борги пробачає, а іншим – планує встановити нову плату за землю. На сесії 21 лютого більшість депутатів не підтримали цей проєкт рішення.

«Уже є прецеденти, коли попередній борг за оренду землі змушували сплачувати старих чи нових власників (ділянка під теплицями на Рівненській) перед тим, як давати дозвіл на інші дії з майном чи землею», – наголошує Михайло Наход.

За словами депутата, показовим є те, що з понад десяти депутатів, які це рішення підтримали, був і голос міського голови Ігоря Поліщука. Тому це викликає підозри, що, ймовірно, керманич міста особисто зацікавлений у такому розвитку подій та готовий «пробачити» борг перед міським бюджетом в понад два мільйони гривень.

Мер Луцька Поліщук «закриває очі» на мільйонні борги по авторинку (відео)

Мер Луцька Поліщук «закриває очі» на мільйонні борги по авторинку (відео) 

Не варто забувати, що у Луцьку діє комунальне підприємство «Автопарксервіс», яке також має у своєму розпорядженні кілька ділянок на авторинку. Але саме підприємство господарської діяльності на авторинку не веде. А передає ці ділянки у господарське використання іншим підприємцям збираючи з них лише орендну плату. Тим самим міський бюджет суттєво недоотримує прибутків і податків від такого примітивного господарювання на комунальній землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024