Поділитись:

Збитків – на 300 тисяч: у Луцьку судять інженера за неналежний технагляд реконструкції військового об'єкта (відео)

Субота, 16 березня 2024, 10:21
Збитків – на 300 тисяч: у Луцьку судять інженера за неналежний технагляд реконструкції військового об'єкта (відео)

На Волині інженера технічного нагляду підприємства судять за службову недбалість. Потерпілий у справі – квартирно-експлуатаційний відділ міста Володимир. Сторона обвинувачення доводить: через інженера держава зазнала збитків на майже 300 тисяч гривень.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

На лаві підсудних опинився інженер, чоловік – проти зйомки. У судовому засіданні вирішують долю обвинувального акту щодо нього: розглядати чи ні. Суть обвинувачення полягає в тому, що через службову недбалість інженера держава втратила гроші.

«Інженера з технічного нагляду підприємства-підрядника обвинувачують у службовій недбалості. Йому інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України. Розслідування встановило, що обвинувачений неналежним чином здійснив технічний нагляд об’єкта реконструкції, а саме – однієї з будівель військового об’єкта на Волині. Як наслідок – завдав державі збитків на майже 300 тисяч гривень. У разі доведення вини службовцю загрожуватиме від двох до п’яти років ув’язнення», – зауважила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

Потерпіла сторона у справі – квартирно-експлуатаційний відділ міста Володимира, засновником якого є Міністерство оборони. Прокурор каже: є всі підстави розпочинати судовий розгляд кримінального провадження, яке відкрили ще в листопаді минулого року.

«Визнання винуватості не укладалось. Обвинувальний акт підсудний Луцькому міськрайонному суду. Вважаю за можливе призначити обвинувальний акт до розгляду в судовому провадженні», – сказав прокурор Віталій Горпинич.

Своєю чергою захисник наголосив: мають багато зауважень до того, як відбувались негласні слідчі дії, і загалом до змісту цього обвинувального акту. Мовляв, вже під час його розгляду вкажуть суду на всі недоліки документа, складеного стороною обвинувачення.

«Ми будемо наполягати на дослідженні повністю об’єму тих доказів, які буде надавати прокурор. Якщо він буде надавати не всі докази, будемо заявляти клопотання про надання всього об’єму доказів, які є в матеріалах провадження. Стороною захисту будуть додатково надаватися докази щодо обставин, які описуються в даному обвинувальному акті», – ствердив захисник Сергій Міліщук.

Суддя Ярослав Артиш виніс ухвалу призначити судовий розгляд обвинувального акту. Тож вже незабаром в Луцькому міськрайонному суді з'ясовуватимуть, чи винен, чи ні чоловік, який нині в статусі обвинуваченого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
10:10
24 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
31 січня 2024
27 січня 2024
22 січня 2024
18 січня 2024
16:59
17 січня 2024