Поділитись:

Макрон розізлив США заявами про відправку військ в Україну, – Bloomberg

Середа, 27 березня 2024, 10:51
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Заяви президента Франції Емманюеля Макрона про можливу відправку іноземних військ в Україну розлютили американських посадовців, які в приватних розмовах побоюються, що такий крок може призвести до зіткнення з РФ.

Про це агентству Bloomberg розповіло джерело, знайоме з дискусіями між союзниками, – повідомляє «Європейська правда».

З слів співрозмовника агентства, натяки Макрона були зроблені для того, щоб змусити російського лідера володимира путіна міркувати, але посадовці, знайомі з дискусіями в НАТО щодо України, кажуть, що ці слова могли мати протилежний ефект.

Інші посадовці, які говорили з Bloomberg на умовах анонімності, сказали, що коментарі Макрона були також не дуже розумними з погляду оперативної безпеки, оскільки, як зазначає агентство, кілька країн вже негласно розмістили певний контингент в Україні.

Джерело агентства розповіло, що деякі прем'єр-міністри країн ЄС очікують від Макрона лідерства, і багато хто вітає його жорстку позицію щодо Росії.

Водночас Bloomberg зазначає, що критики французького президента кажуть, що він більше говорить, ніж діє. У цьому контексті агентство наводить приклад чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України в країнах за межами ЄС. Минулого місяця Макрон заявив, що підтримує чеську ініціативу, однак Франція досі не оголосила про свій фінансовий внесок в неї.

Попри суперечки навколо висловлювань про можливе відправлення західних військ в Україну, Макрон відмовився відступити, наполягаючи на тому, що його заяви були добре продумані, але також підкресливши, що Франція не буде слідувати «логіці ескалації» у відносинах з Москвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів