Поділитись:

Як мер Луцька Поліщук продовжує покривати махінації Палиці

Четвер, 18 квітня 2024, 20:30
Як мер Луцька Поліщук продовжує покривати махінації Палиці

Нещодавно ми писали про те, як власники готелю Nobel, яких пов'язують з Палицею, «відкусили» шматок чужої землі під час реконструкції будівлі та прилеглої території. Крім того, за такі роботи їм з бюджету відшкодували близько 700 тисяч гривень. Згодом на сайті Луцької міської ради з'явилась новина про начебто «Спростування недостовірної інформації щодо реконструкції готелю «Nobel».

Проте у тексті жодним чином не спростовують ані факт про відшкодування 700 тисяч за облаштування підпірної стінки на приватній земельній ділянці, ані те, що ця стінка не несе жодної користі для громади.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Пояснюю на пальцях. Уявімо, що ви маєте приватний будинок, який виходить фасадом на вулицю. Ви вирішили утеплитися, а заодно й оновити фасад. А потім з міського бюджету вам дають кошти на це утеплення приватного будинку. З мотивацією: фасад же ж виходить на вулицю, правда?» – пише Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фірма, повʼязана з Палицею, отримала гектар землі та готель у Луцьку

Він додає, що інформація від очільника департаменту містобудування та архітектури Веніаміна Туза теж нічого не пояснює й не спростовує.

«А щодо «спростування» від департаменту містобудування, то це діалог виглядає приблизно так: я кажу, що яблуко кисле, а Туз стверджує, що воно червоне. Тобто твердження про те, що яблуко червоне аж ніяк не спростовує той факт, що яблуко кисле», – резюмує Андрій Лучик.

Як мер Луцька Поліщук продовжує покривати махінації Палиці 

Нагадаємо, що землею під готелем володіє ПрАТ «Універмаг «Луцьк», 94% акцій якого належить кіпрській фірмі «Джі.Ай.Компані лайн систем менеджмент лімітед». Власницею ж останньої є Палиця Оксана Василівна, вже ексдружина Ігоря Палиці. Директор ЦУМу Віктор Шокало був серед засновників ТзОВ «Нобл бутік отель» разом із Вітою Галюк (Подик), яка нині формально й володіє 100% у ТзОВ «Готель «Нобл».

Ще у 2017 році, коли більшість у міській раді контролював «УКРОП» («За майбутнє»), власники готелю вирішили облаштувати територію довкола, щоб зробити парковку та літній майданчик. Попередньо було куплено сусідню земельну ділянку та за її рахунок розширено межі своєї території. Проте цим справа не обмежилась. Під час реконструкції власники «відкусили» добрячий шматок сусідньої ділянки, яка належить Ігорю Феоктістову, для того, аби зробити прохід на терасу. Ба більше, за те, що на ділянці Феоктістова провели такі будівельні роботи міська влада відшкодувала забудовнику з бюджету аж 700 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такий «смотрящій» за мером Луцька регіонал Товстенюк

З того часу Ігорю Феоктістову вже чинне керівництво міста на чолі з Поліщуком, який і прийшов до влади від політсили Палиці, почало відмовляти в оренді земельної ділянки, яку добряче «відкусив» «Нобель».

Підпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривеньПідпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривень

Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»

Про свавілля із захопленням чужої земельної ділянки під час сесії міської ради 27 березня повідомив депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик. Він попросив мера Поліщука звернутися у прокуратуру з цього приводу.

Проте до правоохоронців керманич Луцька Ігор Поліщук звертатися не став, бо ж ті, ймовірно, з легкістю змогли б встановити наявне порушення. Натомість керманич міста доручив перевірити цю інформацію відділу державного архітектурно-будівельного контролю. Але ось так незадача – на час війни цей відділ нічого перевіряти не може. Чи то головний господарник Луцька про це не знав, чи то навмисно так зробив – нам залишається тільки здогадуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
18:35
29 квітня 2024
13:33
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
18:35
10:45
22 квітня 2024
20:15
19 квітня 2024
15:56
17 квітня 2024
08:30