Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 18 квітня

Четвер, 18 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 18 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 18 квітня. 

Про те, скільки треба відкладати, щоби купити однокімнатну квартиру в Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 18 квітня 

Аналітики підрахували, скільки часу треба збирати гроші, щоб придбати власне житло в різних обласних центрах України.

Про те, що на Волині запроваджують графіки обмеження світла

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 18 квітня 

У четвер, 18 квітня з 08:00 до 22:00 будуть застосовані графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) по 3-х чергах для промислових споживачів Волинської області.

Про те, що на Волинь переїхав завод із виробництва олії з Харківщини 

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 18 квітня 

Другий рік у Нововолинську працює завод із виробництва олії. Підприємство евакуювали з міста Чугуїв на Харківщині восени 2022.

Про головні новини Волині:

  • Стало відомо про загибель вірного Захисника, хороброго Героя із села Осівці Василя  Цапа, 1998 року народження. Життя бійця трагічно обірвалося під час виконання бойового завдання в Донецькій області ще 7 вересня 2023 року. Деталі прибуття скорботного кортежу із тілом загиблого воїна на Батьківщину повідомлять додатково.
  • На жаль, маємо ще одну втрату в Луцьку. Лучанин Головачов Андрій, 1980 року народження, був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду стрільця-снайпера 2 єгерського батальйону. Старший солдат загинув 14 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Семенівка Донецької області.
  • У Луцьку сталася серйозна ДТП на вулиці Ковельській.  Там зіткнулися мотоцикл та автівка. За попередньою інформацією водії були тверезі.
  • У Ковелі сталася ДТП - там п’яний водій збив скутериста. Як повідомили у поліції, автопригода трапилася 17 квітня. 26-річний житель Рівненщини, керуючи автомобілем ВАЗ у стані сп’яніння, не надав переваги у русі та зіткнувся із електроскутером, який рухався у зустрічному напрямку. У результаті ДТП 16-річний скутерист отримав травми, його госпіталізували. 
  • У Луцьку спалахнув черговий конфлікт: людей вже вкотре розлютила місцева влада, яка не зважаючи на обурення суспільства вкладає гроші у бруківку. Так мова йде про ремонт за майже 1,5 млн грн на вулиці Святогірській. 
  • У Луцьку банда «вибивала» з військового 3000 доларів надуманого боргу.  Тепер чотирьох  членів злочинної групи судитимуть. 

Як повідомили у прокуратурі, 26-річний засуджений, який відбуває покарання у Маневицькій виправній колонії, та троє його спільників з волі упродовж травня-грудня 2023 року у місті Луцьку та Луцькому районі систематично вимагали у громадян грошові кошти в розмірі від 9000 до 120 000 гривень під надуманими приводами про наявність у потерпілих боргів чи безпідставно звинувачуючи їх у розповсюдженні наркотичних засобів. При цьому частина коштів використовувалась для поповнення так званого «злочинного общака».
Наприкінці жовтня 2023 року вони вирішили «вибити» 3000 доларів США надуманого боргу із військовослужбовця. Спільники телефонували йому із погрозами, навідалися у житло до потерпілого, а згодом постійно тероризували чоловіка та били його. У призначений день передачі коштів, 23 грудня 2023 року, в одному із закладів відпочинку у Луцьку зловмисників затримали правоохоронці. Тепер за вчинене їм доведеться відповісти.

Про головні новини країни:

  • Близько опівночі 18 квітня Повітряні сили повідомили про рух груп ворожих "Шахедів". Відомо, що російські загарбники намагалися вдарити по об’єктах критичної інфраструктури в Івано-Франківській області, усі ворожі повітряні цілі вдалося знищити, але уламки спричинили пожежі.
  • Російські війська у ніч на 18 квітня вдарили ракетами по місту Селидове Донецької області, у результаті чого загинула жінка.
  • Також повідомляється про те, що 18 квітня російські окупанти завдали ударів і по Харківській області. У місті лунав вибух. Окрім того нелюди атакували ракетами і Дніпровський район Дніпропетровської області, у результаті чого виникли пожежі, двоє людей дістали поранення.
  • Українська промисловість цього місяця вперше виробить одразу десять самохідних артилерійських установок «Богдана». Про це за підсумками щоденної наради повідомив президент Володимир Зеленський.

«Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 «Богдан», у травні й далі – ще більше», – розповів він.

  • СБУ затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії. За інформацією служби, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму. Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання "послуг воєнізованої охорони" об’єктів народного депутата на території півострова". Оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.
  • На польсько-українському кордоні знову заблокований рух вантажівок. Польські фермери від ранку 18 квітня не пропускають машини на двох напрямках: «Корчова — Краківець» та «Медика — Шегині».

Блокування розпочалося на території Польщі після 9-ї ранку. На напрямку КПП «Краківець» учасники акції блокують рух вантажівок в бік України. А в напрямку «Шегині» — як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.
Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів