Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня

П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 19 квітня. 

Про загиблих на війні волинян 

Підтвердили загибель на війні військовослужбовця з Оваднівської громади Володимирського району Ігоря Боярина.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Про це у п'ятницю, 19 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Володимирської міської ради.

«На рідну землю повертається загиблий Герой – мешканець Оваднівської ОТГ десантник Ігор Боярин («Джафар»), який довго вважався зниклим безвісти», – йдеться у дописі.

Підтвердили загибель у Донецькій області 29-річного солдата Віталія Города з села Рудники Луцького району.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Про це у п'ятницю, 19 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Колківської громади.

Город Віталій Сергійович, 9 серпня 1992 року народження, житель села Рудники, був призваний на військову службу 9 травня 2022 року.

Солдат Віталій Город загинув 7 липня 2022 року під час виконання бойових завдань в районі Донецької області. Зі стійкістю та мужністю залишився вірним присязі та боронив цілісність нашої держави.

На території громади оголосили триденну жалобу.

Усі деталі про зустріч траурного кортежу та дату поховання повідомлять додатково.

У Донецькій області загинув військовослужбовець  Володимир Грищук, який проживав у селищі Голоби Ковельського районую.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Про це повідомили на сторінці Голобської громади у телеграмі.

Грищук Володимир Валерійович, який із сім'єю проживав у селищі Голоби, загинув у бою 18 квітня 2024 року на території Донецької області.

На території Голобської громади 20 квітня оголосили Днем жалоби.

Про те, як мер Луцька Поліщук продовжує покривати махінації Палиці

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Нещодавно ми писали про те, як власники готелю Nobel, яких пов'язують з Палицею, «відкусили» шматок чужої землі під час реконструкції будівлі та прилеглої території. Крім того, за такі роботи їм з бюджету відшкодували близько 700 тисяч гривень. Згодом на сайті Луцької міської ради з'явилась новина про начебто «Спростування недостовірної інформації щодо реконструкції готелю «Nobel».

Проте у тексті жодним чином не спростовують ані факт про відшкодування 700 тисяч за облаштування підпірної стінки на приватній земельній ділянці, ані те, що ця стінка не несе жодної користі для громади.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Пояснюю на пальцях. Уявімо, що ви маєте приватний будинок, який виходить фасадом на вулицю. Ви вирішили утеплитися, а заодно й оновити фасад. А потім з міського бюджету вам дають кошти на це утеплення приватного будинку. З мотивацією: фасад же ж виходить на вулицю, правда?» – пише Лучик.

Він додає, що інформація від очільника департаменту містобудування та архітектури Веніаміна Туза теж нічого не пояснює й не спростовує.

Про те, що луцький священник УПЦ «МП» зробив пропозицію «матушці» в піцерії після 23 років шлюбу

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ «МП» прот. Валентин Марчук освідчився своїй дружині Олені після 23-х років шлюбу.

Романтичну історію духівник опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Валентин Марчук каже, що коли почав зустрічатися з Олено, то відразу почав планувати заручини і весілля. Проте не врахував одного – пропозиції руки та серця.

«На жаль, молодшим я не був таким романтичним і досвідченим, як сьогодні.

Коли вже все запланував, не звернув увагу на важливу річ - я не освідчився в коханні.

Вона, дивлячись, як гарно та креативно сьогодні це роблять молоді люди, мені з посмішкою на вустах завжди про це з любов’ю нагадувала🤓.

І ось в березні 2024 року я вирішив і наважився поправити недопрацювання 23-ох літньої давності.

Я безмежно вдячний всьому колективу улюбленої піцерії піцерія ФЕЛІЧІТА ЛУЦЬК за підтримку та креативне виконня романтичного задуму», – йдеться у дописі.

Про те, що на Волині серед квітня виросли гриби

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Квітневого гриба знайшли біля села Великий Курінь, що на Любешівщині.

Через аномальну теплу погоду на Волині любителі «тихого полювання» почали знаходити перші грибні трофеї.

Житель Великого Куреня Володимир Михалик також натрапив на гриба, світлиною якого і поділився із редакцією.

Про те, що у моторошній ДТП у Луцькому районі постраждали водії та 14-річний хлопець

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 19 квітня 

Повідомили деталі моторошної ДТП, яка сталася 18 квітня у селі Тростянець за участю трьох вантажівок. Внаслідок аварії постраждали троє людей.

Про це повідомили у поліції Волині. Відомо, що водій вантажівки МАН – 46-річний житель Луцького району не вибрав безпечної швидкості руху, зіткнувся з причіпом попутного автомобіля «Вольво», виїхав на зустрічку, де зіткнувся з лісовозом УРАЛ під керуванням 38-річного жителя Колківської громади.

Внаслідок ДТП обидва водії та 14-річний пасажир автомобіля УРАЛ отримали травми. Водія лісовоза госпіталізували. Водій автомобіля Volvo не постраждав.

Про те, що на Волині стартував фестиваль тюльпанів 

На Волині у селі Линівка  що за 35 км від Луцька 19 квітня стартував фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія».

Як повідомили організатори на своїй сторінці у фейсбуці, цього року традиційний фестиваль тюльпанів дивує гостей різномаїттям неймовірних квітів. Зазначають, що було висаджено аж понад мільйон тюльпанів. Фестиваль триватиме до 5 травня.

Про те, що на Волині ліквідували канал контрабанди цигарок у Польщу

Як повідомили у прокуратурі, такий незаконний бізнес організували двоє волинян.

Під час санкціонованого судом обшуку автомобіля в міжнародному пункті пропуску «Краківець» 17 квітня правоохоронці вилучили  11,5 тис пачок тютюнових виробів та сам транспортний засіб.

Згодом на території області виявлено та вилучено ще три автомобілі з тайниками, в одному з яких – понад 10,5 тис. пачок тютюнових виробів, чорнові записи і гроші в сумі 36 750 доларів та 9 000 євро.

Нині вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Новини України за день

  • Атака РФ регіонів України 

Росіяни влаштували терор мешканцям Дніпропетровської області. Семеро людей загинули від атаки росіян, постраждалих понад 30. Як повідомляє голова ОВА Сергій Лисак, у Дніпрі пошкоджені багато багатоповерхівок і приватні будинки, 3 навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО, майже пів сотні авто. У Павлограді внаслідок атаки пошкоджене одне з підприємств. Також ворог атакував і Кривий Ріг. Як інформує голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, є влучання в інфраструктурний об'єкт, там виникла пожежа. 

Ворог атакував і Одещину. Як повідомили у ОВА, 19 квітня росіяни вдарили по регіону ракетами. Є пошкодження припортової інфраструктури. Наразі відомо про одного постраждалого. Чоловіка з осколковим пораненням госпіталізовано. .

Також повідомляється про те, що війська РФ завдали чотири удари по центру Білопілля Сумської області, внаслідок чого тяжких поранень зазнали троє людей, вони у тяжкому стані, пошкоджені також магазини і будівлі. Про це повідомив Суспільному голова Білопільської громади Юрій Зарко.

Росіяни обстріляли з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області. Як повідомив очільник ОВА Віталій Кім, внаслідок обстрілу загинула літня жінка, її чоловік поранений. Також поранений 14-річний хлопець.

  • Україна вперше збила російський ТУ-22М3

Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з ГУР знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах. 

Як повідомили у ГУР, ворожий літак Ту-22МЗ вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився. Як повідомило Міноборони рф, на борту було три льотчика, два з яких змогли катапультуватися, а третій загинув.

У ГУР наголосили, що за кожен воєнний злочин, здійснений росією проти України, буде справедлива відплата.

  • Німецький виробник дронів відкрив завод в Україні

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкрив виробництво дронів в Україні з потужністю до 1 000 безпілотних комплексів на рік.

Про це повідомляється на сайті виробника. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей. Там вироблятимуть як самі дрони, так і запчастини й комплектуючі.

Quantum-Systems інвестує в нове виробництво до €6 мільйонів протягом наступних двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів