Поділитись:

Один загиблий і троє травмованих: на Волині судитимуть винуватця п'яної ДТП

П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:46
Один загиблий і троє травмованих: на Волині судитимуть винуватця п'яної ДТП

Один пасажир загинув та троє травмувались – волинянина, який п'яним скоїв смертельну ДТП, судитимуть.

Про це у п'ятницю, 26 квітня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення нетверезим 55-річним жителем села Залісоче Луцького району правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження та смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України)», – йдеться у дописі.

Увечері 7 березня 2024 року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля Volkswagen Passat, на автодорозі поблизу селища Грем'яче Луцького району не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та з'їхав у кювет, де авто зіткнулося з бетонною спорудою.

Внаслідок цього 55-річний керманич та ще четверо пасажирів – 52, 49, 42, 38 років – отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Усіх їх госпіталізували. Як повідомили у прокуратурі, один з пасажирів – 49-річний чоловік – помер від отриманих травм.

Міру покарання водію обере суд.

Довідково:санкцією ч. 3 ст. 286-1 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження та смерть потерпілого, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів