Поділитись:

«Рускій мір та його церква – це єресь», – владика Михаїл (відео)

Субота, 27 квітня 2024, 10:04
«Рускій мір та його церква – це єресь», – владика Михаїл (відео)

Російська церква пропагує ненависть і тероризм, тож Митрополит Луцький та Волинський Михаїл рекомендує усьому православному світу засуджувати рускій мір та його церкву. 

Про це він розповів у програмі «Теревені про Луцьк» на телеканалі «Конкурент TV».

«Ідеологію руского міра треба вважати єресю. Це єресь! Новітна єресь, єресь 21-го століття, яка зародилася в християнстві. Це як в гібридній війні, так і в гібридному християнстві, зародилася ось така єресь. І не тільки ми рішенням круглого столу засудили позицію відсутності любові з російської сторони, зі сторони російської церкви, скажем так, не всього російського суспільства, там є й іновірці… Ми говоримо зараз про православ’я і християнство», – сказав владика. 

На думку Михаїла, російська церква неправильно тлумачить засади християнства.

«Круглий стіл, який відбувся в стінах Волинської православної богословської академії, власне, рекомендує Священному синоду ПЦУ  також прийняти думку, і засудити ідеологію руского міра, засудити рішення російського собору. Відповідно ті, хто буде ісповідувати цю єресь, самі себе придають анафемі ( анафема – це відлучення від церкви з оголошенням довічного прокляття, – ред.). Тому що Церква Христова живе на заповідях любові, а не на пропаганді ненависті», – сказав митрополит. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Великодній кошик в християнському розумінні до Пасхи ніякого відношення не має», – Михаїл (відео)

Нагадаємо, на з'їзді «Всесвітнього російського народного собору», що проводиться під егідою російської православної церкви, заявили, що війна проти України є «священною», і росія в ній захищає світ від «Заходу, який впав у сатанізм». 

«Рускій мір та його церква – це єресь», – владика Михаїл (відео) 

«Ми сподіваємося, що до цього долучиться і у УПЦ, якщо вони кажуть, що вони не московського патріархату, вони повинні долучитися і своїм рішенням засудити оцей наказ російського собору. Це повинні зробити греко-католики, римо-католики, Вселенський патріархат і вся патріархія, це повинні зробити усі церкви на православному рівні. Це не вузькорелігійне питання України. Це не просто війна між Україною та росією, нам помагає увесь світ боронити правду, демократію, засади християнства. Подібне рішення повинне прозвучати у всіх.

Якщо взяти рішення російського собору, то російська церква є пособником тероризму, а в окремих моментах є терористичною організацією. Це чужде християнство», – зауважив Михаїл. 

Реакції від упц мп поки немає, бо їхня позиція, за словами владики, «поки відмовчуватися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів