Поділитись:

Із Олександра Тиводара зняли електронний браслет

Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:16
Із Олександра Тиводара зняли електронний браслет

У вівторок, 10 жовтня, представники Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області припинили застосування відносно очільника громадського формування "Варта порядку" Олександра Тиводара електронного засобу контролю.

Про це повідомив його адвокат Вадим Матвіїв, - пише ІА "Волинські новини".

12 вересня до Луцького міськрайонного суду стороною захисту було подане клопотання в інтересах Тиводара про зміну запобіжного заходу – скасувати додаткові обов'язки. Воно містило вимогу скасувати такі обов'язки:

  • не відлучатися з населеного пункту - м. Луцьк Волинська область, де він фактично проживає, без дозволу слідчого, прокурора в провадженні, яких знаходиться кримінальне провадження №22017030000000035 або суду;
  • носити електронний засіб контролю.

Сторона захисту керувалася тим, що наявні обмеження є необґрунтованими і порушують право Тиводара на вільне пересування територією України. Наразі це клопотання, як і багато інших, не розглянуте по суті. Судове засідання призначили 12 жовтня на 17.30 год. (слідчий суддя Горохівського районного суду Сергій Шмідт).

Разом з тим, сьогодні, 10 жовтня, представники Луцького ВП ГУНП у Волинській області припинили застосування відносно очільника вартівців електронний засіб контролю (зняли "браслет").

Прокурором не було подано до суду клопотання про продовження строку покладених на підозрюваного обов'язків при обрані запобіжного заходу з дотриманням вимог ч. 6 ст. 194 і ч. 1 ст. 199 КПК України (тобто не пізніше ніж за п'ять днів до закінчення дії попередньої ухвали).

За таких обставин і відповідно до ч. 4 ст. 115 і ст. 203 КПК України ухвала слідчого судді Ярослава Артиша від 10 серпня про застосування відносно Олександра Тиводара запобіжного заходу припинить свою дію 10 жовтня.

До того ж, як повідомив адвокат Олександр Лавренчук, відносно його підзахисного Романа Демидюка також припинили застосування ЕЗК.

У коментарі ІА "Конкурент" керівник сектору комунікацій Головного управління Національної поліції у Волинській області Віктор Гомоль підтвердив, що працівник поліції зняв із Олександра Тиводара електронний браслет контролю, адже застосування запобіжного заходу припинило свою дію.

Нагадаємо: Олександра Тиводара затримали в Луцьку 8 серпня. Прокуратура Волинської області повідомила, що затримання представників "Варти порядку" відбувалося через підозру в незаконному стеженні, зборі та використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя громадян, зокрема публічних осіб в регіоні.

Надрукувати
мітки:
коментарів