Поділитись:

Як працює перинатальний центр Волині на період карантину

Вівторок, 24 березня 2020, 10:00
Як працює перинатальний центр Волині на період карантину

Перинатальний центр внесено до реєстру закладів обласного значення, які будуть надавати допомогу вагітним із ознаками або підозрою на коронавірусну інфекцію.

Про це в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс»розповіла завідувачка поліклінічного відділення КП "Волинський обласний перинатальний центр" Надія Щурук, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

"У нас є два ізольовані пологові зали, де вхід і вихід – лише ззовні. Тобто якщо пацієнтка поступатиме з ознаками респіраторної інфекції чи ризиком коронавірусу, то її доправлять туди. Ці зали оснащені вентиляційними системами, є можливість штучної вентиляції легень, тобто доступ до реанімаційних заходів. А за потреби ці пологові зали трансформуються в операційні", - пояснила медик.

Вона каже, що в перинатальному центрі є дев’ять апаратів штучної вентиляції легень. Із введенням карантину керівництво закладу ухвалило рішення про те, щоб планові операції, зокрема гінекологічні, у цей час не проводили.

"На сьогодні проводять планові акушерські операції. Тобто якщо пацієнтка з району чи з Луцька і в неї має бути плановий кесарів розтин, її оперують і надають медичну допомогу. Також допомогу надаватимуть у всіх ургентних випадках. Якщо буде багато вагітних жінок з ознаками інфекції, трансформуватимемо й інші пологові зали", - розповідає Надія Щурук.

Якщо ж жінка з дня на день очікує на появу дитини, то з появою переймів, вона має звернутися до приймального відділення, де її оглядає черговий лікар.
"Якщо це, скажімо, передвісники пологів і нема потреби в госпіталізації, їй надають потрібну інформацію, проводять запис КТГ і вона може повернутися додому. Якщо жінка потребує оперативного родорозрішення, це може вирішити районний гінеколог, він дає відповідне скерування, зазвичай це 39 тижнів вагітності, жінка поступає у приймальне відділення, її оформляють і наступного дня оперують", - розповідає медик.

Нині на обліку в перинатальному центрі понад 560 жінок.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
04 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024