Поділитись:

В Україні вже працюють спеціальні табори для військовополонених окупантів, – Ірина Венедіктова

Субота, 19 березня 2022, 12:23
В Україні вже працюють спеціальні табори для військовополонених окупантів, – Ірина Венедіктова

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що в Україні вже працюють спеціальні табори для військовополонених російських окупантів.

Про це вона сказала в інтерв'ю BBC, інформує ТСН.

«Вже є (табори для військовополонених – ред.). Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція... Навіть медична допомога їм (військовополоненим - ред.) надається майже на (тому самому) рівні, як надається нашим хлопцям. Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором», – зазначила Венедіктова.

За її словами, питання спеціальних військових таборів для військовополонених росіян вже вирішили – про це підписаний спільний наказ з Міноборони, МВС, іншими дотичними службами.

Крім того, генпрокурорка зазначила, що наразі питанням військовополонених займається спеціально створений правоохоронний орган – Військова служба правопорядку.

Нагадаємо: радник президента України Михайло Подоляк заявив, що мирні переговори з росією можуть тривати щонайменше «кілька тижнів», хоча є ознаки того, що позиція москви стала «адекватнішою»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів