Поділитись:

Книжки про Гаррі Поттера українською мовою виклали у вільний доступ

Середа, 25 травня 2022, 06:27
Книжки про Гаррі Поттера українською мовою виклали у вільний доступ

Книжки про Гаррі Поттера тепер можна прочитати онлайн..

Про це повідомило видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» у Facebook.

«Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безкоштовний доступ до електронних книжок про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від війни», – розповіли у видавництві Pottermore Publishing.

Авторка Поттеріани Джоан Роулінґ, Pottermore Publishing, власницею якого вона є і яке займається поширенням електронних версій її книжок різними мовами, та видавці українського перекладу «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» домовились викласти серію, щоб українські діти, яких розкидало по світу через війну, могли почитати ці книжки вільно.

Книжки у перекладі Віктора Морозова можна читати у PDF-форматі на сайті британського видавництва.

Ролінґ також написала про цю можливість у своєму Twitter.

Авторка Гаррі Поттера раніше писала у соціальних мережах, що пожертвує до 1 мільйона фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу дітям в Україні.

«Я особисто підтримаю пожертвування до 1 мільйона фунтів стерлінгів. Велика вдячність усім, хто уже долучився, ви даєте Lumos змогу виконувати важливу роботу, для найбільш уразливих дітей в Україні», – зазначила Ролінґ у реплаї до твіта благодійної організації Lumos.

Також «за рішенням правовласника» з 8 квітня книги про хлопчика-чарівника перестали продаватися в Росії. А британський актор Деніел Редкліф, що зіграв Поттера, продає мантії для допомоги українським родинам, які постраждали через збройну агресію рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
28 вересня 2023
06 квітня 2023
22 березня 2023
16 листопада 2022
15 жовтня 2022
03 жовтня 2022
05 травня 2022
07 квітня 2022
26 березня 2022