Поділитись:

"Батьківські" ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

Вівторок, 20 лютого 2018, 20:33
«Батьківські» ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

Голови піклувальних рад луцьких шкіл просять місцеву владу передбачити кошти для закупівлі сучасних інтерактивних панелей "Multiboard".

Свої підписи під зверненням до голови "бюджетної" комісії Луцькради вони залишили у вівторок, 20 лютого.

За попередніми підрахунками, для реалізації ініціативи необхідно 3 мільйони 705 тисяч гривень. Вартість однієї інтерактивної панелі коливається в діапазоні 125-135 тисяч гривень (перший Multiboard на Волині засновник ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ "СВІДОМІ" Андрій Покровський купив за власні гроші та подарував Луцькій спеціалізованій школі №1). Для цього депутат Луцької міської ради Андрій Покровський запропонував внести зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки та передбачити необхідні кошти.

Співзасновник ГР "СВІДОМІ" Павло Павлюк зазначив, що одним із етапів реалізації ініціативи "Мультиборд у кожній школі" стала зустріч із батьківськими комітетами навчальних закладів.

Співзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло ПавлюкСпівзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло Павлюк

"Наша ціль – показати, як це все працює. Пояснити батькам, що такі інновації у школах – це вимога 21 століття", – сказав він.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк "освітню" ініціативу Покровського підтримує та вважає, що вона повинна бути реалізована якнайшвидше.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій АнтонюкГолова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк

"Завдяки таким технологіям діти зможуть набагато краще засвоювати навчальний матеріал. У Польщі інтерактивні дошки використовують упродовж кількох років. Я чув лише позитивні відгуки. Мультиборди стануть справжньою знахідкою для наших шкіл", – підкреслив чоловік.

"Андрій Володимирович (Андрій Покровський - "К".) перший MultiBoard купив за власні кошти. Таким кроком він намагається дати старт позитивним змінам", – зауважив ще під час презентації мультиборду співзасновник ГР "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця вважає, що їхній школі пощастило отримати інтерактивну панель у подарунок, оскільки вона робить навчальний процес значно захопливішим та ефективнішим.

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій КицяДиректор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця

"Завдяки цій технології ми можемо побачити та навіть відчути ті речі, про які раніше могли лише прочитати у книжках. Я вважаю, що за такими речами – майбутнє нашої освіти", – зазначив Киця.

Своєю чергою, вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук зауважила, що, працюючи з мультибордом, виграють не лише діти, але й вчителі, оскільки це дозволяє не лише в цікавій та креативній формі подавати навчальний матеріал, але й розвиватися та рухатися в ногу з часом.

Вчителька інформатики у школі №1 Наталія КорнійчукВчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук

"Вчителі доволі швидко оволодівають інтерактивною панеллю. Вони постійно з нею працюють та відкривають щось нове. Це дуже добре", – резюмувала вона.

До слова, вже завтра, 21 лютого, "бюджетна" комісія Луцькради розглядатиме запропоновані Андрієм Покровським зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки.

«Батьківські» ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

«Батьківські» ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

«Батьківські» ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

«Батьківські» ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів