Поділитись:

Луцьк просить більше грошей на зарплати вчителям

Понеділок, 26 лютого 2018, 12:05
Луцьк просить більше грошей на зарплати вчителям

Депутати Луцькради розглянули та підтримали проект рішення про звернення до Прем'єр-міністра України щодо дофінансування заробітної плати педагогічних працівників.

Рішення ухвалили на засіданні постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України ухвалено рішення про підвищення на 10 відсотків оплати праці педагогічних працівників з 1 січня 2018 року. Таке її зростання забезпечується шляхом підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

На оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з державного бюджету на 2018 рік передбачена сума 238 180 900 грн замість необхідних 290 072 900 грн. Така сума не забезпечує стовідсоткову оплату праці педагогічним працівникам, тому з бюджету міста було виділено додатково 51 892 000 грн. Для забезпечення виконання постанови для підвищення оплати праці педагогічних працівників ще необхідно 29 007 300 грн, профінансувати які з міського бюджету неможливо.

Всі витрати на виплату підвищеної заробітної плати педагогічним працівникам лягли на місцеві бюджети. Відсутність цих коштів може потенційно призвести до погіршення умов оплати праці та зростання соціальної напруги серед педагогічних працівників.

Зважаючи на ситуацію, члени комісії внесли поправку до звернення до Прем'єр-міністра України. Вони пропонують до 29 мільйонів, які необхідні на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22, ще додати 51 мільйон, попередньо недоданої державної субвенції на зарплату.

Натомість у Міністерстві освіти і науки запевнили, що гроші на зарплаи вчителів у регіонах є.

Надрукувати
мітки:
коментарів