Поділитись:

Тролейбуси замість маршруток у Луцьку: чи це реально

Неділя, 15 квітня 2018, 14:00
Тролейбуси замість маршруток у Луцьку: чи це реально

Для того, аби перекрити тролейбусами автобусні маршрути в Луцьку, місту потрібно мати загалом приблизно 120 тролейбусів.

Про це в ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" розповів екс-начальник управління транспорту і зв'язку і радник міського голови Анатолій Миронюк.

"Зараз ми маємо транспорту на 12 тисяч пасажиромісць. Це означає, що зараз ми маємо цих 12 тисяч покрити тролейбусами. Це приблизно 120 тролейбусів. Не за кожним напрямком можна пустити тролейбус, немає контактної мережі, скажімо, на Вишків. Якщо ми будемо мати 80-100 тролейбусів, ми 80 % автотранспорту можемо витіснити. Перекриємо всі потужні артерії тролейбусами", – зазначив він.

Однак, із його слів, для початку треба реструктурувати контактну мережу в місті.

Анатолій Миронюк Анатолій Миронюк

"Нам треба добудувати стрілки з вулиці Богдана Хмельницького на поворот ліворуч, до вул. Ковельської, з просп. Молоді повернути праворуч, на просп. Соборності, чим покрити надпотужний автобусний маршрут. Нам треба розвинути шляхопровід, який перетинає вул. Карпенка-Карого і покрити вул. Конякіна. Це автомаршрут № 2. За результатами обстежень, пасажиронавантаження на один борт – близько 900 платних пасажирів. Уявіть собі, які б це були здобутки для ЛПЕ, воно би піднялося, і ми би дали пасажиру дешевий транспорт", – пояснив Миронюк.

Він повідомив, що Луцькрада якраз працює у цьому напрямку. Однак передбачити час, який піде на заміну маршруток тролейбусами в Луцьку, не можна. Усе залежить від закупівельних спроможностей міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024