Поділитись:

Лучанин втаранився у ворота, які зірвав вітер

Вівторок, 01 травня 2018, 20:05
Лучанин втаранився у ворота, які зірвав вітер

Чоловік їхав вулицею, як раптом на нього налетіли двері від воріт. Збитки автомобілю сягають близько 20 тисяч гривень.

Судове рішення щодо інциденту Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс 17 квітня 2018 року.

Позивач звернувся до суду у березні 2018 року. Він стверджує, що 29 жовтня близько 11 години керував авто та їхав вулицею Хакімова в Луцьку. Біля одного з будинків раптово відкрилися ворота, які були незачинені. Ворота виступили на проїжджу частину, водій не зміг вчасно зреагувати та втаранився в двері воріт.

Відповідач у справі зазначив, що збирався їхати по справам, відкрив металеві ворота до будинку та сівши до свого транспортного засобу при виїзді надавав перевагу в русі Volkwagen Polo, що рухався по вул. Хакімова. В цей час великий порив вітру зірвав металеві ворота та водій Volkswagen здійснив з ними зіткнення.

З наданого позивачем рахунку-факту слідує, що на ремонт свого автомобіля внаслідок вищенаведеної події він витратив 19374,55 грн.

Суд прийшов до висновку, що позивач належними та допустимими доказами довів суду факт наявності шкоди, факт неправомірного діяння відповідача (бездіяльності у вигляді неналежного утримання майна) та причинно-наслідковий зв'язок між ними.

Відповідач же всупереч покладеному на нього тягарю доказування не довів суду відсутність своєї вини у завданні шкоди позивачу.

Тож позові вимоги задоволено. І на користь водія Volkswagen стягнуть майже 29 тисяч гривень, якщо не буде апеляційної скарги.

Надрукувати
мітки:
коментарів