Поділитись:

Із бюджету Луцька дадуть 5 мільйонів гривень на Центр реабілітації учасників АТО

Понеділок, 14 травня 2018, 12:02
Із  бюджету Луцька дадуть 5 мільйонів гривень на Центр реабілітації учасників АТО

Кошти у сумі 5 мільйонів гривень, які були передбачені на ремонт дворових територій, перекинуть на Центр реабілітації учасників АТО.

Минулого року народний депутат Ігор Лапін звертався щодо проектно-кошторисної документації. Він підтримує створення Центру і за наявності коштів в держбюджеті намагатиметься залучити кошти для реконструкції, але ці питання узгоджуються із Кабміном. Про це сказала помічник народного депутата Ігоря Лапіна Оксана Ютовець 14 травня під час засідання позачергової сесії.

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Гнетньов сказав, що ідея створення Центру ще назріла в далекому 2015 році.

"Я не був учасником перемовин, які відбувались між покійним міським головою та нардепом Лапіним. Єдине, про що казав Микола Романюк, то це те, що Ігор Лапін обіцяв знайти можливість профінансувати цей центр. Приміщення, яке було запропоноване на базі Центру, сформоване в межах одного поверху", – розповів Ігор Гнетньов.

Психолог Олена Звєрєва сказала, що з 2014 року цей Центр мав би бути в першочергових пріоритетах, а сьогодні – 2018 рік.

"Ми не прийшли у вас просити, а ми прийшли за те, за що вони проливали свою кров. Пустовіт, ви в курсі, що в Україні – війна? Що ви зробили для того, щоб учасники АТО мали повноцінне лікування та реабілітацію?" – сказала Олена Звєрєва.

В.о. міського голови Григорій Пустовіт відповів, що реабілітаційний Центр потрібен. Але на сьогодні складається враження, що органи місцевого самоврядування повинні забезпечити функції, які має забезпечити ті функції, які має забезпечувати держава.

"Або дороги, або люди", – сказали учасники АТО.

Голова Луцької міської спілки ветеранів АТО Волині Олег Кобилинський сказав, що військовий шпиталь заповнений пораненими, а госпіталь ветеранів – то там взагалі черга з учасників АТО.

"У людей не витримують нерви. Створіть робочу групу, і нехай вона організовує зустріч з нардепом, з представникам обласної адміністрації, і ми вимагаємо, щоб в цьому році цей Центр був закінчений", – сказав Олег Кобилинський.

Після довгих суперечок та блокування сесійної зали депутати врешті підтримали виділення грошей на Центр.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024