Поділитись:

Тому дам, тому не дам: Луцькрада хоче контролювати бізнес

П'ятниця, 20 липня 2018, 20:37

В.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт ветував рішення виконкому стосовно розміщення групи стаціонарних тимчасових споруд з літнім торговельним майданчиком на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту в п'ятницю, 20 липня, – повідомляє ІА ВолиньPost.

Заступник начальника управління розвитку підприємництва Тетяна Чемерис розповіла, що під час попереднього засідання виконкому Луцькради підтримали продовження терміну розміщення групи тимчасових споруд підприємицею Орисею Шереметою. Однак потім в.о. міського голови Григорій Пустовіт це рішення ветував.

"Я би хотіла попросити, аби можна було працювати. Не до кінця розумію, чому накладається вето на рішення виконкому. Було 9 голосів "за", рішення прийняли, а потім не зрозуміло чому наклали вето", – зазначила Орися Шеремета.

Вона нагадала, що у виконкому було тільки одне зауваження: кафе має бути безалкогольним. Підприємиця погодилася.

Голова комісії Микола Федік наголосив, що він не бачить аргументів в.о. міського голови у проекті рішення і запросив Орисю Шеремету на сесію міської ради.

Нагадаємо: раніше виконавчий комітет, незважаючи на відсутність необхідних підстав, спільне бажання директорів "Променя" і споршколи сісти за стіл переговорів та домовитися, вирішив прийняти рішення, яким забрав у розважального центру парковку. Однак договір діяв до 2041 року і не передбачав його розірвання в односторонньому порядку. Тому "Промінь" подав до суду, і 24 травня Господарський суд Волинської області відкрив провадження у цій справі.

Проте вже в суботу зранку, 2 червня, напередодні виступу в РЦ "Промінь" студії "Квартал-95" заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук з невідомими особами встановили посеред парковки обмежувачі руху та демонтували металеві конструкції, які належать "Проміньпарксервісу". Один із власників розважального центру Андрій Покровський називає такі дії влади політичним тиском на нього.

Зрештою Господарський суд Волинської області заборонив Луцькому міськвиконкому вчиняти дії щодо демонтажу, розбирання, знесення чи в інший спосіб припинення використання автопарковки, якою користується РЦ "Промінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів