Поділитись:

На будівлі Луцькради з'явиться унікальний годинник (фото)

П'ятниця, 17 серпня 2018, 08:33

На стіні Луцької міської ради з'явиться оригінальний фасадний годинник.

Творці цього годинника – Олександр Ніколайчук та Ігор Корець, – пише Район.Луцьк.

Ігор займався дизайном годинника, Олександр – створенням механізму. Загалом, у їх команді працювало 9 осіб.

Зі слів конструкторів, годинник складатиметься з двох частин. Першою є, як його називають самі творці, вторинний годинник – це корпус зі стрілками, який будуть бачити лучани. Друга частина – первинний годинник – комп'ютеризований блок управління, через який робитимуться всі налаштування.

"Це робиться для того, щоб було зручно. Коли виникне неполадка, годинник буде легко відремонтувати, адже первинний годинник перебуватиме в легкодоступному місці", – каже Олександр.

До цього механізму можна підключити багато годинників. Так, блок керування буде в одному місці, а годинники можуть встановити чи не в кожному кабінеті міськради.

Схожі годинники конструктори вже встановили на розважальному центрі "Промінь" та Луцькому міськрайонному судді. Ще один красується на дзвіниці у Львівській області.

Годинник для Луцькради чоловіки виготовляли повністю у Луцьку. Навіть той механізм, який раніше замовляли в Німеччині, вдалося створити у рідному місті. Годинник вийшов дуже бюджетним. Ціна цього пристрою становить 26 тисяч гривень. І це з монтажем, витратами на роботу та гарантійним обслуговуванням. А також годинник буде повністю унікальним. Для нього обрали індивідуальний дизайн, а шрифт для циферблату створив відомий український дизайнер Кирило Ткачов.

Надрукувати
мітки:
коментарів