Поділитись:

Муніципали закликають лучан повідомляти про спалювання сухої трави

П'ятниця, 07 вересня 2018, 09:32
Муніципали закликають лучан повідомляти про спалювання сухої трави

У Луцьк повернулась одна з найбільших екологічних та соціальних проблем – масове спалювання сухого гілля, трави та картоплиння.

Здебільшого це відбувається в приватних секторах міста, де громадяни здійснюють польові роботи. Спалюючи рослинні залишки, вони наражають на небезпеку інших людей. Іноді трава та картоплиння не зовсім сухі, тому вони не горять, а тліють, створюючи великі клуби диму. Це призводить до забруднення повітря, погіршення стану здоров'я у громадян, підвищує ризики виникнення пожеж та погіршує видимість на дорогах, що призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Про це йдеться на сторінці департаменту муніципальної варти у Facebook.

Окрім безпосередньої шкоди людському здоров'ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу для природи: із зіллям згорають корисні комахи, руйнується ґрунтовий покрив, знищується насіння і коріння трав'янистих рослин.

Отож, лучан просять не залишатится осторонь цієї проблеми та використовувати інші способи утилізації сухої рослинності та її залишків. А в разі ж виявлення випадків спалювання гілля, трави чи картоплиння телефонувати на телефон "гарячої лінії" групи швидкого реагування департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номером 067-0000-679.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #СІМ_СОРОК: ПРИПИНІТЬ ПАЛИТИ СУХУ ТРАВУ ТА ЛИСТЯ! (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024