Поділитись:

Нова українська школа в Луцьку: чи готові вчителі до змін (відео)

Субота, 15 вересня 2018, 18:57

Успіх впровадження освітньої реформи в Україні значною мірою залежить від готовності вчителів.

Таку думку висловила депутатка Луцької міської ради Анна Мовяк в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live".

Із запровадженням освітньої реформи вчителі українських шкіл пройшли онлайн-навчання, закінчили курси. Проте, на думку депутатки, цього не достатньо, оскільки у вчителів не було власне практики.

"Дуже швидко реформа розпочалася для вчителів. Комусь вдалося, комусь не вдалося. Хтось сприйняв реформу, а комусь вона не йде", – зазначила вона.

Говорити сьогодні про компетентність вчителів в умовах НУШ важко, але, якщо опиратися на враження дітей, то результат позитивний. Діти із задоволенням ідуть до школи, їм подобається навчатися граючись, і вони не відчувають дискомфорту від постійного сидіння за партою.

"На мою думку, реформа покликана, як декларується, на навчання протягом життя. І якщо в початковій школі навчать дітей вчитися, тоді дитина із задоволенням буде вчитися все життя, через те, що в неї буде жага до знань, яку наша минула система освіти трохи забирала в дітей. Адже вони розуміли, що ті знання, якими їх "напихають", вони їм зайві і в житті ніколи не згодяться", – зауважила Анна Мовяк.

Депутатка Луцькради Майя Шостак додала, що в Луцьку за проектом EdEra підготували 103 вчителя перших класів і 8 вчителів НУШ.

"Оскільки це все нове, вчителі будуть вчитися в процесі навчання разом із дітьми. Воно буде передбачати, що потрібно, а що відпаде саме собою, що треба буде удосконалити", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів