Поділитись:

Генконсул Польщі у Луцьку висловилася щодо Волинської трагедії

Вівторок, 03 травня 2016, 21:02
Генконсул Польщі у Луцьку висловилася щодо Волинської трагедії

Генеральний консул Республіки Польща Беата Бживчи окреслила своє бачення Волинської трагедії.

Своїми думками, стосовно неприємної сторінки в історії стосунків України та Польщі, консул поділилася у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

Читайте також: ЧОМУ ГЕНКОНСУЛ ПОЛЬЩІ ПОКИДАЄ РОБОТУ В ЛУЦЬКУ?

"Ця проблема ще довго буде між нашими країнами. До того часу, поки не почнемо цим серйозно займатися. Більше 10 років тому перший крок було зроблено: тоді президенти Кучма і Кваснєвський відкрили меморіальні дошки в Павлівці. Але після цього такий україно-польський діалог призупинився. Просто ніхто не хотів до цієї теми повертатися", – розповіла дипломат.

Також Беата Бживчи підняла тему майбутнього виходу у прокат фільму польського режисера Войчеха Смажовські "Волинь". У фейсбуці українці стверджують, що автор стрічки однобоко висвітлює історичні факти, стверджуючи, що Волинська трагедія – це геноцид польського народу. Ця ситуация викликала бурхливу реакцію певних груп українських користувачів соціальної мережі.

"Важко коментувати фільм, якого ми ще не бачили. Я також багато читаю на фейсбуці, що українці пишуть про це. Це кіно про кохання, на фоні трагічних подій Другої світової війни.Так сказав пан Войчех Смажовські. Як покажуть конфесійні конфлікти у стрічці та як це виглядатиме у фільмі, важко сказати", – підкреслила Генконсул.

Беата Бживчи вважає, що політики обох країн використовують цю ситуацію у власних цілях, що не дуже добре.

"Краще вони б залишили цю тему історикам", – підсумувала дипломат.

Читайте також: "ЩАСЛИВА, ЩО БУЛА В УКРАЇНІ", – ГЕНКОНСУЛ ПОЛЬЩІ ПРО ЛУЦЬК

Надрукувати
мітки:
коментарів