Поділитись:

Депутати Луцькради розкритикували реформу поліції

Середа, 31 серпня 2016, 13:28
Депутати Луцькради розкритикували реформу поліції

Луцькому міськвідділку поліції не вистачає слідчих та матеріального забезпечення для нормальної роботи.

Нині проводиться набір кандидатів на посади слідчих та дільничих. Про це розповів 31 серпня під час сесії Луцькради начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук.

Він додав, що нещодавно набраний персонал зможе нормально працювати мінімум через рік, коли пройде всі відповідні навчання. Також існують проблеми з матеріально-технічним забезпеченням міськвідділку. Оскільки окремі працівники змушені працювати на техніці, яку приносять з дому.

Депутат Луцькради Аркадій Соломатін порадив керівнику поліції звертати увагу на моральні якості кандидатів, які проходитимуть співбесіду на роботу до міськвідділку. Депутат від фракції "УКРОП" Сергій Балицький поцікавився, чи зможуть демобілізовані учасники АТО поповнити штат працівників поліції.

Однак Олег Кічук сказав, що зараз механізму набору сержантів на службу немає. Хоча б він з радістю взяв на роботу учасника АТО.

І додав, що за всю реформу не буде говорити, однак у луцькій поліції з тим особовим складом, що залишився, працюють, але важко. Оскільки багато працівників пише рапорти на звільнення.

"Реформа провалилась! І міністр повинен нести відповідальність", – зауважив Богдан Богонос.

Втім, депутат Євген Ткачук зазначив, що вимагати з поліцейських, у яких мізерні зарплати, високих результатів не варто.

Депутат Ігор Поліщук сказав, що реформа здійснюється не в тому напрямку, що треба. Адже більшість уваги приділяється піару цієї реформи.

"Я переконаний що міський голова і депутати підтримає виділення коштів щоб спрямувати їх на забезпечення існування поліції", – сказав Поліщук.

Однак обранець громади Григорій Пустовіт зауважив, що не варто одразу вимагати від реформи результату, оскільки вона перебуває на першій стадії й також зауважив, що з мізерними зарплатами очікувати на високі результати розкриття злочинів важко.

Депутат Луцькради вирішили, що варто підготувати звернення на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням посприяти механізму поповнення сержантського складу поліції й прохання пришвидшення та закінчення реформи.

Надрукувати
мітки:
коментарів