Поділитись:

Android може стати платним

П'ятниця, 20 липня 2018, 08:21

Компанія Google попередила, що рішення Єврокомісії оштрафувати Google на 4,3 мільярда євро ставить під загрозу безплатну модель розповсюдження Android.

Головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї заявив, що заборона Єврокомісії установлювати на телефони під управлінням своєї ОС своїх же додатків, порушить екосистему Android. Це може призвести до зміни бізнес-моделі безплатного поширення Android, – повідомляє Громадське.

"Поки бізнес-модель Android не припускала жорстко контрольованої моделі поширення та не вимагала від нас стягувати з виробників плату за використання наших технологій. Якщо ж виробники смартфонів і мобільні оператори не зможуть встановлювати наші програми на свої пристрої, це порушить баланс екосистеми Android", – зазначив Пічаї.

Варто зазначити, що рішення ЄС полягає не в забороні встановлювати додатки Google взагалі, а лише робити це таким способом, щоб користувачі мали свободу вибору.

Зокрема комісія вважає перешкоджанням вільній конкуренції, труднощі завантаження додатків з інших місць, окрім PlayMarket від Google, а також низку встановлених за замовчуванням додатків компанії, які неможливо видалити без отримання root доступу.

Нагадаємо: 18 липня 2018 року антимонопольний орган Євросоюзу оштрафував Google на 5 мільярдів доларів за порушення умов ведення чесної конкуренції на ринку інтернет додатків. Раніше ЄС вже штрафувала Google за порушення правил вільної конкуренції на 1,7 мільярдів доларів за сервіс з пошуку покупок.

Надрукувати
мітки:
коментарів