Поділитись:

Вчені можуть визначити, чи знаходяться в стані депресії користувачі Facebook

Середа, 17 жовтня 2018, 01:58

Американські вчені провели дослідження, в ході якого навчилися визначати депресію в користувачів соцмережі Facebook. Точність діагностування досягла 72%. На тривалий пригнічений стан людей вказувала їх лексика: вона містила багато емоційних слів.

В університеті Пенсільванії вчені заявили, що навчилися з високою точністю визначати стан депресії у користувачів Facebook. Про це повідомили на сайті Національної академії наук США, пише Корреспондент.net.

Відзначається, що під час свого дослідження вчені проаналізували дані 683 користувачів соцмережі, які зверталися за медичною допомогою. У 114 з них було підтверджено депресію, решта виступили в якості контрольної групи.

Особливу увагу вчені звертали на лексику користувачів, довжину постів, їх періодичність.

Завдяки виконаній роботі групі дослідників вдалося діагностувати депресію за постами за півроку з точністю 62%, за три місяці – 72%. Як повідомляється, лексика людей, які перебували тривалий час у пригніченому стані, містила багато емоційних слів.

Раніше вчені назвали простий спосіб боротьби з депресією. За їхніми даними, фізична активність сприяє захисту населення від розвитку депресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 "НЕВИННИХ" РЕЧЕЙ, ЯКІ ПРОВОКУЮТЬ ВИНИКНЕННЯ РАКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів