Поділитись:

Це привід для хвилювання: 6 ознак того, що у вашого собаки депресія

Четвер, 07 березня 2024, 01:42
Це привід для хвилювання: 6 ознак того, що у вашого собаки депресія

Є кілька способів, якими наші собаки спілкуються з нами за допомогою мови тіла, які можуть дати нам знати, як вони почуваються. Портал Yourtango з посиланням на Dog Training Now розповів про шість ознак, на які всім власникам собак слід звернути увагу, оскільки це може вказувати на те, що з вашим чотирилапим другом щось не так, – пише УНІАН.

1. Ви помічаєте зміни в їхній особистості.

Такі речі, як зміна звичок харчування, інша поведінка та дивний вираз морди, можуть бути ознаками того, що відбувається щось більш серйозне. Можливо, вони не зможуть прямо сказати вам, що їм сумно або що їхні потреби не задовольняються, але ви зможете побачити це за їхньою поведінкою.

2. У них менш радісна поведінка.

Якщо ваш собака зазвичай крутиться як дзиґа, коли ви приходите додому, але тепер він ходить повільно, це може бути ознакою того, що він почувається пригніченим. Однак, якщо ваш собака зазвичай поводиться більш спокійно, це може бути абсолютно нормально.

3. Їх не цікавлять прогулянки або інші заняття, які їм зазвичай подобаються.

За винятком фізичних недуг, таких як артрит, собака, який раптово відмовляється від прогулянки, є приводом для занепокоєння.

Іноді нова обстановка і розпорядок дня можуть викликати у собак стрес і занепокоєння. Однак, якщо така тривожна і перелякана поведінка триває протягом більш тривалого періоду часу, це може свідчити про глибшу проблему.

Спробуйте використовувати різні способи фізичного навантаження зі своїм собакою. Іноді собакам просто потрібна зміна обстановки або більш інтенсивна діяльність, щоб позбутися нудьги.

4. Їхні харчові звички змінилися.

Зміна апетиту або відмова від їжі завжди повинні спонукати власників приділяти більше уваги своїм собакам.

Хоча у них може бути депресія, втрата апетиту також може бути ознакою більш серйозної проблеми, включно з дискомфортом і внутрішніми проблемами зі здоров'ям. Ніколи не завадить звернутися до ветеринарного фахівця.

5. Голова у них звисає або хвіст опущений.

У собак потужна мова тіла; так вони дозволяють усім у своєму оточенні дізнатися, що вони відчувають. Зазвичай собаки з опущеним хвостом або ті, що низько тримають голову, відчувають невпевненість, дискомфорт або страх.

Хоча така поведінка може бути ознакою більш серйозних проблем у собак, таких як фізичний дискомфорт або занепокоєння, вона також може бути просто ознакою того, що вони хочуть уваги.

6. Вони часто тремтять.

Собаки, які відчувають дискомфорт або депресію, також можуть вдаватися до тремтіння і трясіння тіла, щоб висловити свої емоції. Однак така поведінка часто поєднується із зазначеними вище маркерами і може бути ознакою більш серйозної проблеми, наприклад недовіри до оточення або внутрішньої проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
16 квітня 2024
06 квітня 2024
27 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024