Поділитись:

Склали рейтинг смартфонів, які вигідно перепродати

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 21:03

Кожен власник смартфону стикається із ситуацією, коли застарілий апарат приходиться змінювати на більш новий і сучасний. Але куди подіти старий? Продати!

Правда, є одне "але": старі пристрої сильно втрачають в ціні, і продати їх за ціною придбання майже неможливо, адже ринок диктує свої правила, а телефони старіють дуже швидко. Однак є смартфони, які втрачають в ціні менше за інших після двох років експлуатації, – інформує "Сегодня".

Флагмани iPhone і Samsung ціновою довговічністю не відрізняються. Навпаки, Galaxy S8, який вийшов торік, коштував близько 22 тисяч гривень, а зараз у багатьох інтернет-магазинах ціна флагмана 2017 року впала до 12 тисяч гривень, а Apple iPhone 7 і 7 Plus за кілька років експлуатації втратили 40 % ціни. Але є смартфони, які дешевшають вкрай неохоче.

Apple Phone X

Смартфон iPhone X за рік в ціні майже не втратив, навіть незважаючи на те, що виробництво цієї моделі було припинено після осінньої презентації Apple. Ціна iPhone X залишається в межах 30 тисяч гривень з кількох причин: високий попит, захмарна вартість iPhone XS і XS Max і затримка поставок "бюджетного" iPhone XR.

OnePlus

Смартфони китайської компанії OnePlus втрачають у вартості найменше. Смартфони цієї марки дешевшають дуже неохоче і втрачають у вартості небагато навіть через рік-два після експлуатації, а все завдяки вдалій маркетинговій кампанії і низькій кількості браків.

OnePlus 6 можна придбати за 12 600 гривень, OnePlus 5T – за 11 260 гривень, а дворічний OnePlus 3T досі актуальний і продається мінімум за 10 730 гривень.

Google Pixel 2

Друге покоління смартфонів Google Pixel коштують все ще досить дорого, причому не тільки нові моделі, але й на вторинному ринку. Так, підтриманий Google Pixel 2 і Google Pixel 2 XL в хорошому стані і з повним комплектом знайти дешевше 12 тисяч гривень майже неможливо.

Що характерно, перше покоління Google Pixel теж дешевшає неохоче: за два роки моделі 2016 року втратили всього 20 % від первісної вартості.

Motorola Moto G

Завдяки своїй невисокій вартості Motorola Moto G майже не втрачає в ціні. Зараз новий Motorola Moto G5 Plus можна придбати за 5 500 гривень, причому рік тому він коштував всього на 2 000 гривень дорожче.

Модельний ряд Xiaomi

Завдяки вдалій ціновій політиці Xiaomi навіть за 2 роки майже не втрачають у вартості. Взяти хоча б одну з найпопулярніших моделей Xiaomi Redmi 4A. Можна помітити, що цей смартфон продається практично за тією ж ціною, що і в 2017 році. А з моделлю Xiaomi Redmi 4X стався нонсенс – за рік цей смартфон виріс в ціні на 10 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SAMSUNG ВИПУСТИТЬ СМАРТФОН-"ЧЕРЕПАШКУ" (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів