Поділитись:

Верховна Рада виділила додаткові гроші на субсидії

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:23
Верховна Рада виділила додаткові гроші на субсидії

Верховна Рада збільшила доходи і видатки держбюджету на 4,4 млрд грн.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою метою законопроекту 5502 є забезпечення фінансовими ресурсами надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Загалом законопроектом передбачається збільшити доходи і видатки державного бюджету (разом та за загальним фондом) на 4360 млн грн.

Законопроектом пропонується збільшити на 4360 млн грн. субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло- , водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот (далі – субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг) з розподілом між місцевими бюджетами.

Передбачається збільшити доходи загального фонду державного бюджету на 4360 млн грн за такими видами доходів: частина чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до відповідного бюджету, та дивіденди (дохід), нараховані на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність – на 2050 млн грн; збори на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій – на 2310 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів