Поділитись:

Наші народи заслуговують на правду, - Порошенко під час візиту у Сагринь

Неділя, 08 липня 2018, 16:40
Наші народи заслуговують на правду, - Порошенко під час візиту  у Сагринь

Президент України Петро Порошенко у Польщі взяв участь у відкритті Меморіалу пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" і підрозділів Армії Крайової у 1944.

"Наш перший людський і християнський обов'язок – пам'ятати про невинних жертв і зробити так, щоб наші народи ніколи не знали розбрату", - зазначив Президент на сторінці в Фейсбук.

Він нагадав, що понад 70 років тому українці Сагрині і навколишніх сіл стали жертвою брутальної збройної акції, яку вчинили проти мирних мешканців окремі підрозділи польського підпілля.

"Події між українцями і поляками часів Другої світової війни вимагають ретельних історичних досліджень спільно українських і польських науковців. Наші народи заслуговують на правду. Але ми не дамо політизувати ці сторінки нашої історії. Страшні сторінки минулого польського та українського народів не повинні бути визначальними ані для сьогодення, ані для нашого спільного європейського майбутнього", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що сьогодні в Луцьку перебував Президент Польщі Анджей Дуда, який вшановував жертв Волинської трагедії 1943 року.

Читати також:

Надрукувати
мітки:
коментарів