Поділитись:

МОН назвало ТОП-5 найпопулярніших спеціальностей і вишів

П'ятниця, 20 липня 2018, 09:05

Право, філологія, середня освіта, менеджмент та медицина – наразі саме на ці спеціальності вступники подали найбільше заяв.

Серед університетів найпопулярнішими у вступників зараз є КНУ ім. Шевченка, ЛНУ ім. Франка, КПІ ім. Сікорського, Львівська політехніка та ХНУ ім. Каразіна.

"Сьогоднішній день можна вважати "екватором" вступної кампанії – тиждень подачі заяв вже позаду і тиждень ще попереду, їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня. До 18-ї години 25 липня буде відкрита реєстрація електронних кабінетів. А вже 1 серпня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників", – повідомив Юрій Рашкевич.

Він наголосив, що база, через яку відбувається реєстрація електронних кабінетів, працює бездоганно, і жодного критичного збою за цей час в її роботі не було.

"Робота триває в штатному режимі. Якщо навіть бувають невеликі порушення, вони оперативно усуваються. Комунікація як зі вступниками, так і з приймальними комісіями налагоджена добре. Працюють гарячі лінії та електронні скриньки МОН та Інфоресурсу, для операторів ЄДЕБО створена окрема група в соціальній мережі, де можна швидко та напряму вирішити всі питання", – зазначив заступник Міністра.

Загалом на ранок 19 липня вступники подали до вишів майже мільйон заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста. З них понад половина – близько 600 тис заяв – подані в електронному вигляді.

Електронні кабінети зареєстрували вже 151 тис вступників – це понад 90 % від очікуваної цього року кількості. З них 130 тис. вже подали електронні заяви.

"Середня кількість заяв, яку на сьогодні подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожен вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Тобто, скоріше за все, більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв", – відзначив Юрій Рашкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВСТУП-2018: АБІТУРІЄНТІВ ПРОСЯТЬ НЕ ПОСПІШАТИ ПОДАВАТИ ЗАЯВИ

Надрукувати
мітки:
коментарів