Поділитись:

Батьків змушують скидатися грішми на "Нову українську школу"

Вівторок, 14 серпня 2018, 16:00

Останнім часом до Міністерства освіти і науки дедалі частіше надходить інформація про примушування батьків вибирати конкрету освітню програму, купувати для її реалізації "навчальні матеріали", телевізори, які начебто є "інструментами навчання", про примус скидатися грішми "для забезпечення реалізації Нової української школи" тощо.

МОН наголосило, що керівники закладів освіти та посадові особи місцевих органів управління освітою зобов'язані реагувати на кожен факт такого тиску на батьків учнів, – повідомляє Освіта.ua.

У відомстві, посилаючись на норми Конституції, зазначають, що повна загальна середня освіта є обов'язковою і безоплатною, а витрати на забезпечення навчально-виховного процесу в державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладах здійснюються за рахунок коштів відповідних бюджетів у повному обсязі.

"Таким чином, здобуття дітьми повної загальної середньої освіти не може бути поставлене в залежність від придбання чи непридбання батьками за їхні власні кошти додаткових робочих зошитів, хрестоматій, посібників чи будь-яких інших додаткових або допоміжних ресурсів", – підкреслюють в освітньому відомстві.

У Міністерстві освіти наголошують, що будь-які форми тиску на батьків щодо сплати ними певних коштів чи примус до придбання робочих зошитів, підручників, посібників, хрестоматій, телевізорів, комп'ютерної техніки, проведення ремонтів у класах тощо для реалізації освітньої програми закладу освіти є прямим порушенням положень Конституції та законів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРИНЕВИЧ РАДИТЬ БАТЬКАМ НЕ КУПУВАТИ ЗАЙВОГО І ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА

Надрукувати
мітки:
коментарів