Поділитись:

Волинський суд поновив на посаді скандального поліцейського

Вівторок, 24 жовтня 2017, 09:15
Волинський суд поновив на посаді скандального поліцейського

Волинський окружний адміністративний суд поновив на посаді екс-поліцейського Олександра Волошина.

Його звинувачували за статтями 173 та 185 КУпАПУ (дрібне хуліганство та непокора поліції). У ніч з 15 на 16 2016 року квітня він став учасником бійки біля пивного клубу "Оболонь". Зі слів очевидців, під час затримання правоохоронцями він нецензурно висловлювався та чинив опір. Луцький міськрайонний суд визнав його винним.

Однак Апеляційний суд цю постанову скасував.

До того ж Олександр Волошин не пройшов переатестацію, відтак його не взяли до лав правоохоронців.

Натомість Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував рішення Центральної атестаційної комісії від 22.02.2016 про невідповідність займаній посаді, наказу голови Національної поліції України від 31.03.2016 в частині звільнення Волошина зі служби в поліції через службову невідповідність та поновив його на посаді заступника начальника управління захисту економіки в Рівненській області. Крім того із Департаменту захисту економіки Національної поліції України стягнуть середній заробіток за час вимушеного прогулу, а це 127 738 гривень.

Зокрема суд знайшов порушення у поцедурі атестування. А також взяв до уваги те, що Олександр Волошин перебував на стаціонарному лікуванні в ЦМЛ м.Рівне, тому "протиправно був позбавлений права взяти участь у засіданні атестаційної комісії та проходженні співбесіди з її членами".

Надрукувати
мітки:
коментарів