Поділитись:

Волинь отримає перспективний план без "білих плям"

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:15

У стінах Волинської ОДА відбулося засідання регіональної робочої групи з підготовки проектів змін до перспективного плану формування об'єднаних територіальних громад.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

Представники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування узяли участь у засіданні робочої групи. Відповідно до пріоритетів Центрів розвитку місцевого самоврядування та Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, експерти консультували представників Волинської обласної державної адміністрації щодо створення перспективного плану, який покриває 100 % території області.

Сьогодні представники робочої групи дискутували щодо формату створення громад, проте завдяки спільній та злагодженій роботі, опрацьовано робочий варіант змін до перспективного плану, який буде винесено на схвалення на черговій сесії Волинської обласної ради.

Як розповіла у коментарі радник із питань децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан, під час формування перспективного плану необхідно максимально поєднувати вимоги методики і добровільне волевиявлення громад.

Нагадаємо, що раніше показник покриття перспективним планом формування спроможних територіальних громад раніше складав 92, 8 %, а незабаром сягатиме на Волині 100 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів