Поділитись:

Волинські активісти хочуть зниження вартості розмитнення "євроблях"

Середа, 11 липня 2018, 12:55
Волинські активісти хочуть зниження вартості розмитнення «євроблях»

Громадсько-консультативна рада платників податків при Головному управлінні ДФС розглянула пропозиції Сергія Чурікова щодо врегулювання на законодавчому рівні перебування авто на "єврономерах" в Україні.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Громадський активіст запропонував суттєво зменшити платежі при розмитненні авто на іноземній реєстрації, а окремі – скасувати, щоб зробити легкові авто більш доступними для українських родин.

Представники громадськості загалом підтримали пропозицію громадського активіста та вирішили підготувати відповідне звернення до Верховної Ради України та профільного міністерства.

Активісти наголосили, що законопроекти 8487 і 8488 не містять достатніх стимулів для легалізації імпорту вживаних автомобілів, а заходи щодо контролю "євроблях", які пропонують у законопроектах, можуть привести до масштабних акцій протесту.

Законотворців просять підготувати проекти, які б враховували думку громадськості, зокрема зменшити кількість платежів, а вартість розмитнення встановити на рівні 30% від митної вартості. А також зберегти обмеження щодо імпорту атвомобілів, яким більш ніж 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ В УКРАЇНІ НЕ ЛЮБЛЯТЬ ЄВРОБЛЯХАРІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів