Поділитись:

Двоє волинян та дніпрянин купили "АН-2" для контрабанди сигарет (відео)

Понеділок, 30 липня 2018, 15:35
Двоє волинян та дніпрянин купили «АН-2» для контрабанди сигарет (відео)

На Рівненщині судитимуть членів міжнародного організованого угруповання, до складу якого входили двоє волинян, яке літаком переправляло контрабандні цигарки до ЄС.

Про це повідомляється на сайті СБУ України.

На Рівненщині задокументували діяльність міжнародного організованого угруповання, яке приватним літаком "АН-2" перевозило контрабандні цигарки до Євросоюзу.

Оперативники встановили, що до угруповання входило шість громадян Польщі та п'ятеро українців, серед яких двоє волинян.

Правоохоронцям вдалося затримати організаторів та їх спільників під час приземлення літака на одному з аеродромів у Рівненській області. Вони вилучили тютюнових виробів на суму понад 70 000 доларів США.

Влітку 2016 року двоє волинян та один дніпропетровець придбали літак "АН-2", який використовували для незаконного переміщення тютюну через державний кордон України. Один зі спільників мав навички керування літаком, сам перебував за кермом та керував діями інших пілотів під час польотів.

На території Польщі товар отримували спільники, які займалися його реалізацією. За матеріалами СБУ польськими колегами було затримано та на даний час проводиться досудове розслідування стосовно групи зловмисників, які входили до складу угруповання.

Слідчі УСБУ в Рівненській області завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадян України, яким інкримінують вчинення злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ЗНАХОДЯТЬ МЕНШЕ КОНТРАБАНДИ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів