Поділитись:

Контрабанда не пройде: волинські митники покращили контроль

Вівторок, 14 серпня 2018, 17:48

З початку цього року волинські митники викрили 18 спроб переміщення наркотиків через кордон України (стаття 305 Кримінального Кодексу України – контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин). Це – вдвічі більше аналогічного періоду 2017 року.

Так само почастішали повідомлення до правоохоронних органів з пунктів пропуску області за статтею 309 Кримінального Кодексу України (незаконне зберігання/придбання/пересилання наркотичних засобів без мети збуту). Таких спроб цьогоріч було виявлено 7 проти 3-х у минулому періоді, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Це не означає росту злочинності у пунктах пропуску. Просто за допомогою кінологічних команд ми суттєво підвищили рівень виявлення такої контрабанди", – коментує статистику в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.

Кінологічні інструктори з Волині неодноразово здобували визнання на спеціалізованих конкурсах національного та міжнародного рівня.

До слова, переміщення через державний кордон наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. А якщо предметом контрабанди стали особливо небезпечні наркотичні засоби, незалежно від їх кількості – на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКА МИТНИЦЯ ПОСИЛИТЬ КОНТРОЛЬ ЗА ЕКСПОРТОМ ЛІСУ

Надрукувати
мітки:
коментарів