Поділитись:

На Волині власники нерухомості сплатили понад 43 мільйони гривень податків

Четвер, 16 серпня 2018, 11:38

Упродовж січня-липня 2018 року на Волині до бюджетів громад надійшло 43,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Це на 84 відсотки більше проти аналогічного періоду торік, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Саме цей фінансовий ресурс від власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню, надходить до місцевих бюджетів та використовується для вирішення соціально-економічних питань громади, на території якої розташований об'єкт нерухомості. Тому кожен власник нерухомості, сплачуючи податок, інвестує в добробут громади. Це ті кошти, що забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

У ГУ ДФС у Волинській області наголошують: сплачувати податок повинні не всі громадяни - власники нерухомого майна, а лише ті, котрі володіють "зайвими" квадратними метрами.

Якщо юридичні особи самостійно нараховують та сплачують цей податок, то громадянам до 1 липня фахівці територіальних ДФС у Волинській області надіслати чи вручили повідомлення про нараховану суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Отож, ті громадяни, котрі отримали таке повідомлення від ДФС, зобов'язані не пізніше 29 серпня виконати свій конституційний обов'язок – перерахувати визначену суму до місцевого бюджету. Несплата податку своїм наслідком матиме виникнення заборгованості, відповідно – формування податкового боргу та нарахування штрафних санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ СПРЯМУВАЛИ НА АРМІЮ 145 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03