Поділитись:

Відомо, чи отримають волинські освітяни компенсацію за суботній перший дзвоник

Неділя, 19 серпня 2018, 15:10

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла, що дирекція школи має сама визначити коли їй проводити урочисту лінійку до Дня Знань – чи то 1 вересня, в суботу, чи вже в понеділок.

Головна освітянка Волині здивована, що проблема виникла звідти звідки її не чекали. Про це вона зазначила у коментарі для ІА "Конкурент".

"Якби по календарю перше вересня було би в неділю - жодних проблем не було б і ніхто би не планував розпочинати навчальний процес в неділю. Відповідно, субота теж вихідний день і в багатьох школах, які працюють з п'ятиденним режимом. Тому сьогодні дирекція шкіл, відповідно до закону "Про освіту", де автономія і в освітньому плані, мають право самі вирішити коли їм краще: чи вони зберуться всі в суботу тільки щоб урочистою лінійкою відзначити День Знань, чи проведуть лінійку в понеділок і продовжать навчання. Ніякої компенсації за це не передбачено. Тому що День Знань - це свято, навіть якщо воно буде в суботу", - сказала Людмила Плахотна.

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти і науки повідомляло, що рішення про проведення свята першого дзвоника приймає кожен навчальний заклад особисто, тому свято може бути проведено як 1 вересня (в суботу), так і 3 вересня (в понеділок).

В слід за цим на офіційному сайті Профспілки працівників освіти і науки опублікували заяву, в якій освітяни хочуть компенсації за проведення Дня знань у суботу, 1-го вересня.

Надрукувати
мітки:
коментарів