Поділитись:

У селищі на Волині хочуть звести ратушу і відновити ринок

Четвер, 18 жовтня 2018, 17:47

У селищі Олика Ківерцівського району хочуть збудувати ратушу та відновити ринок на історичному місці.

Про це йшлося у четвер, 18 жовтня, під час візиту посадовців Волинської ОДА до селища Олика, – пише Перший.

Зі слів радника голови Волинської ОДА Валерія Криворога, Олику хочуть зробити туристичним центром. Для цього зокрема виселять із замку Радзивілів психіатричну лікарню та відремонтують дорогу, викладену бруківкою у 20-х роках минулого століття.

Також хочуть привести в порядок історичну частину селища.

"Хочемо збудувати ратушу на місці історичного фундаменту. Зрозуміло, що там не буде селищна рада, це буде туристичний об'єкт. Треба відновити єврейську корчму. А далі підтягнуться готелі і заклади харчування", – каже посадовець.

Окрім цього, біля старого польського кладовища хочуть відновити ринок. Зараз на цьому місці періодично працює тимчасовий базар.

"У нас є майже 1,8 гектара землі для цього. Хочемо відновити ринок, щоб він нагадував про колишню Олику, адже Олика завжди славилась, як торговий центр. Старожили розказують, що колись майже в кожному будиночку був магазин. Хочемо, щоб тут був ринок з історичними рисами. Щоб якісь ремесла показували на ньому", – розповідає голова Олицької селищної ради Олена Кашевська.

В ОДА сподіваються, що основні історичні пам'ятки вдасться відновити за п'ять років. Для цього шукатимуть бюджетне фінансування та інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДПРИЄМЦЯ ВИГНАЛИ З ПАМ'ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ В ОЛИЦІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03