Поділитись:

Кількість легальних працівників на Волині зростає

Понеділок, 22 жовтня 2018, 10:02

Якщо впродовж першої декади жовтня 2018 року працедавці Волині відзвітувалися до органів ДФС про 4500 нових найманих працівників, то станом на 19 жовтня кількість новоприйнятих на роботу перевищила 8 тисяч чоловік.

Така кількість нових найманих працівників – результат роз'яснювальних заходів фахівців ДФС та Держпраці, – наголосила в ефірі програми "На часі" ТРК "АВЕРС" завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

"Роз′яснювальна робота та заходи з легалізації праці ми проводимо на постійній основі. Враховуючи вимоги Уряду відповідно до розпорядження від 05.09.2018 №649-р "Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення" ця робота активізувалася та має вагомий позитивний ефект. Зокрема, фахівці територіальних органів ДФС в області спільно з представниками Держпраці у вересні постійно виходили на ринках області та запрошували до діалогу роботодавців з тим, щоб переконати дотримуватися положень трудового і податкового законодавства. У полі зору нашої уваги також суб'єкти господарювання будівельної галузі, роздрібної торгівлі, сфери послуг. Зростання кількості повідомлень до органів ДФС про новоприйнятих працівників – один із результатів цієї роботи", – зазначає Олена Нікотіна.

У ході контрольно-перевірочних заходів волинські фіскали встановлюють факти несплати ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Порушення вимог податкового законодавства та не укладення трудових договорів з найманими працівниками своїм наслідком має застосування штрафних санкцій, – звертають увагу працедавців в ГУ ДФС у Волинській області.

Працедавці повинні врахувати, що фактичний допуск одного найманого працівника до роботи без трудового договору передбачає штраф 111 690 гривень. Якщо має місце не нарахування та несплата передбачених законом податкових платежів, то це також тягне накладення штрафів.

У ГУ ДФС у Волинській області вкотре застерігають працедавців від практики укладення цивільно-правових угод з працівниками, які фактично працюють повний робочий день з визначеним переліком обов'язків. Цивільно-правові угоди передбачають виконання певного виду робіт, як правило, у встановлений проміжок часу.

Робота касирів, продавців, перукарів, офіціантів та інших працівників сфери послуг і торгівлі вимагає укладення трудового договору, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКОГО БІЗНЕСМЕНА ОШТРАФУВАЛИ НА МІЛЬЙОН ЗА НЕЛЕГАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03