Поділитись:

Ковельська лікарня отримала новітнє обладнання для обстежень і операцій

Понеділок, 22 жовтня 2018, 15:50

У Ковельському міськрайонному територіальному медичному об'єднанні ввели в експлуатацію сучасну рентген-ангіографічну систему.

Ангіогаф медзакладу вдалося придбати завдяки реалізації Субпроекту Міністерства охорони здоров'я та Світового банку "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області". Вартує він понад 600 тисяч доларів, – повідомили у Facebook.

Головний лікар МТМО Олег Самчук провів невеличку оглядову екскурсію. Відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії розмістили на четвертому поверсі. Тут ще тримається запах будматеріалів та новеньких меблів. Облаштування приміщень стало можливим завдяки розумінню необхідності співфінансуваня цього проекту з боку керівництва МТМО та очільників Ковеля. Сума, виділена містом, значна – майже чотири мільйони гривень. І без такої співпраці ангіогаф просто не запрацював би, бо для введення його в експлуатацію виробник скрупульозно перевіряє дотримання безлічі вимог, зокрема й до ремонту та вентиляції операційної.

Олег Самчук пояснив присутнім, що ця техніка дозволить проводити своєчасну діагностику серцево-судинної й судинно-мозкової патологій і за короткий проміжок часу визначити локалізацію та обрати правильний метод подальшого лікування. Також ангіограф – це можливість проведення високотехнологічних оперативних втручань та досліджень з контрастом під рентгенівським контролем всіх органів і систем організму, рентгенохірургічних втручань на судинах серця, головного мозку, аорті та її гілках, органах малого тазу, магістральних судинах, кінцівках при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнтам з гострими коронарними синдромами, інфарктом міокарду, кардіогенним шоком та іншою життєво загрозливою кардіологічною патологією. І встановлення цієї техніки у медзакаді, що входить до Ковельського госпітального округу , де отримуватимуть медичну допомогу понад 374,9 тисячі волинян, не розкіш, а вимога часу. Тут навіть порахували очікуване завантаження ангіографа на рік і стверджують: проведення коронарографії, ангіографії судин різних органів потребуватимуть 720-840 пацієнтів, а проведення стентування – приблизно 200 осіб.

На ангіографі працюватимуть чотири заздалегідь підготовлені фахівці, які неодноразово проходили навчання і стажування у Київському центрі серця, інституті нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова, Національному інституті серцево-судинної хірургіі імeні М. М. Амосова, в обласних лікарнях Луцька та Львова й у клініках Польщі. І це важливо, бо, як наголосив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, без професіоналів будь-яка техніка – лишень залізо.

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко зазначив, що його радує і рівень медзакладу, і відкриття ангіографу, і те, що є впевненість у правильному поступі медреформи, використанням коштів субпроекту та кадрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК РОЗВИВАЄТЬСЯ МЕДИЦИНА НА ВОЛИНІ ЗА ГРОШІ СВІТОВОГО БАНКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03