Поділитись:

В очікуванні наступу ЗСУ: росіяни готуються до оборони на півдні

Неділя, 17 липня 2022, 10:26
В очікуванні наступу ЗСУ: росіяни готуються до оборони на півдні

На тлі заяв і кроків українських Збройних Сил з деокупації південних регіонів росія почала посилювати свої оборонні позиції та стягувати додаткові сили й військову техніку.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в щоденному огляді британської розвідки.

«Росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям і Херсоном. Російські сили в Мелітополі також посилюють заходи безпеки», – зазначається там.

Розвідка Британії зауважує, що українські сили чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже більше місяця, і останні політичні заяви керівництва України «попереджають про майбутні наступальні операції з метою витіснення Росії з територій, які вона зараз контролює».

Дії росії пов’язують із очікуванням наступу України, вимогами міністра оборони рф Сєргєя Шойгу під час нещодавнього візиту на Донбас, а також уражень українськими силами російських командних пунктах, вузлів матеріально-технічного забезпечення та скупчень військ.

«Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення півдня на тлі подальшої боротьби за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу», – підсумовують у британській розвідці.

У минулому огляді йшлося про те, що скорочення і вирівнювання лінії української оборони дозволило ЗСУ успішно відбивати російські атаки і сприяло «зменшенню імпульсу» загарбників.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ назвав орієнтовні втрати ворога від початку військової агресії рф на території України станом на ранок неділі, 17 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів