Поділитись:

Все у воді: у Луцьку багатоповерхівка роками потерпає від підтоплень (відео)

Середа, 17 серпня 2022, 22:00
Все у воді: у Луцьку багатоповерхівка роками потерпає від підтоплень (відео)

У Луцьку мешканці будинку, що на вулиці Гулака-Артемовського, 25, вже десятки років потерпають від затоплення підвалу, який тепер є ще є й укриттям. Також вода заливає територію біля багатоповерхівки. Люди нагамаються викачати воду власними силами. Як стверджують, комунальні служби відмовляють у допомозі.

У ситуації розбиралися журналісти Конкурент TV.

У серпні Луцьк уже кілька разів накривала сильна гроза. І тут була справжня річка. Вся вода згодом стікала до підвалу. Пані Жанна живе тут уже майже 20 років. Каже, ситуація критична.

Люди розповідають, що у підвалі вони зробили укриття і усі речі, які там були, тепер зіпсовані. За допомогою зверталися до різних комунальних служб. Голова ОСББ будинку Андрій розповідає, така проблема тут уже багато років. Кілька разів звертався на гарячу лінію міськради, однак результату немає. За словами мешканців будинку, раніше відкачували воду працівники Луцькводоканалу та спецкомунтрансу. Але зараз і цього не роблять.

Заступник начальника Луцькводоканалу Володимир Чупун у коментарі телеканалу Конкурент ТВ повідомив, що за відкачування води у підвалі та очистку зливних мереж вони не відповідають.

«Чому топить підвал? Відповідальність повністю покладається на мешканців будинку або на балансоутримувача. Може, там дірки в підвалі чи ще щось. Ми сьогодні їм там допомагали – давали екскаватор, але це не тільки цей будинок підключений до зовнішніх мереж – там є ще 5 чи 6 будинків», – пояснює посадовець.

Мешканці будинку кажуть, що на дорозі поряд із будинком забиті колектори та каналізаційні колодязі, що і не дає воді стекти, і все йде у підвал. Нині вирішення цього питання поклали на голову ОСББ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів