Поділитись:

«Потяг до перемоги»: луцький художник розфарбував вагон спецпоїзда «Укрзалізниці» (фото)

П'ятниця, 26 серпня 2022, 08:30
«Потяг до перемоги»: луцький художник розфарбував вагон спецпоїзда «Укрзалізниці» (фото)

Луцький художник Андрій Присяжнюк приднався до проєкту «Потяг до перемоги» і розфарбував один із вагонів цього поїзда. 

Фото своєї роботи він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці. 

В описі до фото художник звернув увагу на історію про Богдана Зізу, який в Євпаторії облив синьої та жовтою фарбами міську адміністрацію у Євпаторії. Тепер йому загрожує до 15 років ув‘язнення.

«Такий вчинок заслуговує нашої уваги та сприянню якнайскорішому звільненню Богдана», – наголосив Андрій. 

Поїзд «Київ-Ужгород» та «Запоріжжя-Львів», який запустили до Дня Незалежності, назвали «Потягом до перемоги».

«Кожен вагон присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Основою для сюжетів стали подвиги українців, які борються, попри тиск окупантів та постійну небезпеку», – пояснили тоді в Укрзалізниці. 

«Потяг до перемоги»: луцький художник розфарбував вагон спецпоїзда «Укрзалізниці» (фото) «Потяг до перемоги»: луцький художник розфарбував вагон спецпоїзда «Укрзалізниці» (фото) 

Так, у своїх ілюстраціях Андрій Присяжнюк закарбував мужність Богдана Зізи, який облив синьо-жовтою фарбою міську адміністрацію в Євпаторії, Сергій Туркіневич – мешканців Енергодара, які беззахисні вийшли проти танків, Дмитро Касянюк – сталевих оборонців Маріуполя та сміливих залізничників, які евакуювали людей із Харківщини, Роман Синенко розкрив історію лікарів з Луганщини, які рятували життя, залишаючись в окопах і підвалах, Аліна Коник – фермерів Миколаївщини, які збирали врожай на замінованих та палаючих полях, а Максим Кільдеров – рух опору Херсонщини. 

«Потяг до перемоги» – це наша подяка всім сміливим українцям, які чинять спротив окупантам. Мета проєкту – показати, що Україна пам’ятає про тих, хто знаходиться в тимчасовій окупації, що ми не забули ні про Херсонщину, ні про Донеччину, ні про Крим. З 23 серпня потяг курсуватиме маршрутами «Київ-Ужгород» та «Запоріжжя-Львів», поєднуючи всю країну із заходу на схід. І ми впевнені, що одного дня він прибуде на вокзали тих міст, які поки що знаходяться під тимчасовою окупацією», – заявив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
25 липня 2023
07:11
19 липня 2023
30 червня 2023
30 травня 2023
23 травня 2023