Поділитись:

99% українців стикалися з корупцією. Інфографіка

Вівторок, 19 січня 2016, 16:39
99% українців стикалися з корупцією. Інфографіка

Питання подолання корупції стало основним не лише в контексті розвитку української економіки, але й, цілком можливо, в плані політичного майбутнього України.

Не дарма ж зібраний напередодні Нового року Саакашвілі Антикорупційний форум у Києві викликав такий суспільний резонанс, – пише видання Слово і Діло.

Тема боротьби з хабарями й відкатами – чи не найболючіша в українському соціумі, тож і сподівання на органи, які мають нею займатися, покладаються надзвичайно великі. Зайвий раз нагадали про це Україні і в Європейському Союзі, пригрозивши не дати нашій країні безвізового режиму. Ціна питання – формування Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як відомо, 3 із 5 членів цього органу з горем навпіл вдалося обрати, однак далі справа не пішла. Між тим, у нашій країні формується "кістяк" із 5 головних антикорупційних інституцій, які матимуть повноваження не лише ловити за руки хабарників, але й жостко їх карати. Але це лише задум. А поки більшість із них перебуває на стадії формування. На якій саме – вирішило показати видання.

99% українців стикалися з корупцією. Інфографіка

За рейтингом сприйняття корупції, підготовленому міжнародною організацією Transparency International, на 1-му місці серед 175 країн перебуває Данія. У цій країні всього 3% населення стикалися з корупцією.

В Україні питання подолання корупції стало основним не тільки в контексті розвитку економіки, але і в плані політичного майбутнього нашої країни. Ця тема є чи не найболючішою, тому і надії на органи, які повинні нею займатися, покладають дуже великі.

На сьогодні Україна посідає 142-у сходинку в рейтингу. В нашій країні 98,6% людей стикалися з цим явищем.

Більш детальну інформацію про боротьбу з корупцією в Україні та світі дивіться на інфографіці.

99% українців стикалися з корупцією. Інфографіка

99% українців стикалися з корупцією. Інфографіка

Надрукувати
мітки:
коментарів