Поділитись:

Ігор Поліщук відповів на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту (документ)

Середа, 14 вересня 2022, 12:44
Ігор Поліщук відповів на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту (документ)

Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів на петицію лучан про ліквідацію департаменту муніципальної варти міської ради та розслідування діяльності її очільниці Юлії Сиротинської.

Відповідь мера Луцька опублікували на сайті E-Dem.

Нагадаємо, у Луцьку місцеві мешканці звернулися до влади міста з вимогою ліквідувати департамент муніципальної варти та створити тимчасову комісію з розслідування та ревізії фінансової діяльності департаменту муніципальної варти та особисто його очільниці Юлії Сиротинської. Петиція в короткий строк набрала більш ніж достатньо підписів для того, аби її розглянули у міській раді.

Зауважимо, це не перша петиція про ліквідацію департаменту муніципальної варти, яку розглянули у міськради. Як і раніше, влада відмовилась виконувати цю вимогу жителів міста.

У розгорнутій відповіді за підписом Луцького міського голови Ігоря Поліщука йдеться про те, що створення, функціювання та утримання департаменту муніципальної варти здійснюється в межах чинного законодавства України.

Вимога щодо створення комісії в запропонованому у петиції складі також не може бути задоволена, оскільки відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постійні та тимчасові комісії є органами ради, що обираються з-поміж її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

«Також зазначаємо, що у разі наявності у Вас відомостей, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення працівниками департаменту муніципальної варти, Ви маєте право звернутися до правоохоронних органів з відповідною усною або письмовою заявою, виклавши відомі Вам обставини.
У разі Вашої незгоди із наданою інформацією роз’яснюємо, що відповідно до статті 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб», – йдеться у відповіді міської ради.

Ігор Поліщук відповів на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту (документ) Ігор Поліщук відповів на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту (документ) 

Нагадаємо: після публічного розголосу у Луцьку пообіцяли облаштувати спеціальні місця для торгівлі бабусям, з якими протягом тривалого часу боролися муніципали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів