Поділитись:

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео)

Понеділок, 22 квітня 2024, 20:15
Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео)

Мер Луцька Ігор Поліщук на минулій сесії міськради 27 березня так розпинався, що луцький забудовник такий безсовісний і навіть ініціював звернення до Волинської обласної прокуратури з приводу невиконання зобов’язання забудовника, як передбачено рішенням міськради, передати 8% житлової площі на користь ветеранів АТО та сімей загиблих. Гвалт мер зробив чималий і дуже цим тішився усю сесію. За даними журналістів та згідно з отриманими відповідями з міської ради, очевидно, що мер Луцька, скажімо так «трішки прибрехав», адже жодних зобов’язань про передачу квартир від ТОВ «Казкова оселя» не було. 

Про це йшлося в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Журналісти телеканалу вирішили поцікавитися, чи були випадки, коли забудовники не виконували своїх зобов’язань. І виявили доволі цікаві факти.

У вересні 2018 року на засіданні 47 сесії Луцької міської ради, на той час, більшість депутатів з «Укропу» (партії-попередниці чинної «За майбутнє») просунули питання щодо затвердження детального плану території на вулиці Даньшина та Олекси Ошуркевича у Луцьку.

Чому просунула, спитаєте ви? Тому що за одну сесію, після того, як тричі не підтримали це питання, його вдруге внесли у порядок денний і все-таки пропихнули.

Очевидно, що комусь терміново потрібно було, щоб це питання пройшло, адже як писали ЗМІ, в той час, попри те, що не було жодних дозвільних документів на багатоквартирну забудову, уже був виритий котлован і починали будівельні роботи під багатоквартирне житло.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

Для того аби депутати Луцької міської ради все ж прийняли позитивне рішення по детальному плані території на той час радник і депутат Ігор Поліщук авторитетно заявив, що в міській раді є гарантійний лист від забудовника про передачу 8% квартир від збудованого будинку.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

Все ж зазначимо, що лист, про який говорить тоді ще депутат Луцькради Ігор Поліщук існує. В ньому Тетяна Михайлівна Гажула, яка є забудовницею, пише, що при будівництві 9-поверхового багатоквартирного житлового будинку на вулиці Даньшина 14В вона зобов’язується передати на баланс міста квартири в обсязі 8% від житлових площ будинку.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

Відомо, що ця дев'ятиповерхівка вже давно здана в експлуатацію і за нашими підрахунками житла майже 9500 кв. м. Принаймні, якщо підраховувати ті площі, які є на сайті забудовника.  Відповідно квартир місту мало перейти не менше 750 кв. м. або ж 19 однокімнатних квартир в середньому по 40 кв.м. Але представники міської ради цих квартир не отримували.

Журналісти надіслали інформаційний запит на ім’я міського голови Луцька Ігоря Поліщука з проханням надати інформацію, чи отримувала міськрада від забудовників гарантійні листи чи будь-які інші документи, що гарантують передачу квартир та інших приміщень Луцькій міській раді протягом 2017-2024 років. Також попросили надати копії таких документів, якщо вони існують.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

У відповіді на інформаційний запит заступниця міського голови Ірина Чебелюк проінформувала, що Луцька міська рада отримала всього лиш один гарантійний лист №780 від 6 грудня 2018 року про передачу квартир Луцькій міській раді і був він від іншого забудовника, не від пані Тетяни Гажули.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

Лист був від луцького забудовника Ігоря Чорнухи, ПрАТ «Луцьксантехмонтаж». Відомо, що цей забудовник 13 квартир передав Департаменту житлово-комунального господарства міськради на підставі акта прийому-передачі квартир від 1 березня 2021 року. Більше ніхто з забудовників, згідно з інформацією у відповіді на запит, листів не писав і квартири не передавав.

Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео) 

На додаток, у відповіді Ірина Чебелюк також зазначила, що при проєктуванні будівництва багатоквартирних житлових будинків та нових житлових кварталів враховуються вимоги певних пунктів Державних будівельних норм і будь-які документи та гарантійні листи про передачу квартир й іншого на баланс міськради від забудовників не вимагається.

Тож виходить, що ніяких квартир з новобудови по вулиці Даньшина місто і військові не отримали. Принаймні офіційно, бо очевидно, що нинішній мер, будучи тоді ще радником міського голови і обіцяючи квартири воїнам, забув про них, коли вже став мером. А вже сьогодні Ігор Поліщук, будучи мером, ймовірно, вкотре збрехав і намагався очорнити іншого забудовника.

Депутатка від Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій у своєму дописі у фейсбуці має великий сумнів, чи подасть Ігор Поліщук в прокуратуру заяву на забудовницю Тетяну Гажулу, і на тодішнього секретаря, або ж на радника міського голови, яким і був сам Ігор Ігорович і який озвучував такі гарантії, аби «пропихнути» це питання з будівництвом на вулиці Даньшина.

І, як бачимо, мер Поліщук в цій ситуації сам кинув військових на квартири. Рішення то він пропихнув, а от про обіцянки свої забув.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
16:30
30 квітня 2024
18:35
14:44
29 квітня 2024
16:30
13:33
28 квітня 2024
26 квітня 2024