Поділитись:

У Луцьку перейменують управління культури

Четвер, 22 грудня 2016, 11:14
У Луцьку перейменують управління культури

У Луцькраді замість управління буде департамент культури, який трохи змінить свою структуру.

Необхідність перейменування пов'язана з потребою актуалізації культурного процесу до вимог часу та пріоритетів діяльності. Про це сказала начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів 22 грудня під час постійна комісія міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

З її слів, нова структура дасть можливість ґрунтовніше та оперативніше вирішувати визначені пріоритети та проблемні питання реформування галузі.

Положенням передбачена наступна структура департаменту:

  • відділ культури та мистецтв
  • відділ менеджменту та креативних індустрій
  • відділ реалізації міжнародних проектів
  • відділ охорони культурної спадщини
  • централізована бухгалтерія.

"Ми почали працювати з ремеслами, з візуальним мистецтвом. Хочу сказати, що час змінювати підходи і саме розуміння культури, бо насправді культура – це основа розвитку суспільства", – зазначила Гнатів.

Вона додала, що їм треба розширювати штат, а саме найняти три людини у відділ менеджменту та креативних індустрій. Вони будуть думати, як створювати новий мистецько-фестивальний продукт. Від початку створення ідей до їх реалізації.

На ідею розширення штату негативно відреагувала депутат Анна Мовяк.

"Ми повинні культуру навчити заробляти самим на себе, а для цього необхідні люди", – заперечила їй Алла Надточій.

Секретар Луцькради Юлія Вусенко додала, що виділяти кошти на культуру, але не виділяти на людину, яка писатиме грантові проекти і цими проектами покриє велику кількість заходів, – неправильно.

Надрукувати
мітки:
коментарів