Поділитись:

Рада має намір змінити порядок військового обліку для жінок

Середа, 21 вересня 2022, 16:36
Рада має намір змінити порядок військового обліку для жінок

Верховна Рада має намір дозволити жінкам, які мають професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, ставати на військовий облік за їхнім бажанням, за винятком тих, хто має медичну спеціалізацію.

Відповідний законопроєкт № 6482 «Про внесення змін до ст. 1 закону "Про військовий обов'язок і військову службу"» підтримали в першому читанні 267 народних депутатів на пленарному засіданні в середу, 21 вересня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкт пропонує, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військовою обліковою спеціальністю з переліку, який затвердило Міністерством оборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, можуть бути взяті на військовий облік військовозобов'язаних за власним бажанням.

Водночас законопроєкт передбачає, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

«Закон буде готуватися до другого читання по скороченій процедурі», – зазначив нардеп.

Нагадаємо: нещодавно заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів