Поділитись:

Тіла загиблих в теракті у Буркіна-Фасо українців не можуть доправити на батьківщину

Середа, 20 січня 2016, 14:28
Тіла загиблих в теракті у Буркіна-Фасо українців не можуть доправити на батьківщину

Тіла загиблих під час теракту у Буркіна-Фасо українців четверту добу не можуть доправити на батьківщину через відсутність в цій країні дипломатичного представництва України.

35-річна Яна Янковська поїхала працювати в Уагадугу в Буркіна-Фасо кілька років тому, слідом за старшою сестрою, 38-річною Вікторією. За цей час вона уже встигла вийти там заміж та відкрити разом із чоловіком кав'ярню. На неї і напали терористи. Під час теракту там загинули обидві сестри, 9-річний син старшої з сестер та 62-річна мати, яка гостювала у дочок. Про це повідмляє видання ТСН.ua.

З родичів у рідному Харкові залишився тільки брат матері. Зараз чоловік намагається переправити тіла загиблих родичів з Буркіна-Фасо до України. Чоловік загиблої Вікторії – італієць, який також постраждав під час теракту, не проти, щоб дружину поховали на батьківщині.

За інформацією МЗС, документи для репатріації тіл загиблих збирає український консул в Алжирі. Це процедура тривала, кропітка і не дешева.

"Десь в діапазоні від 9 до 15 тисяч. Принаймні поки що, виходячи з тієї інформацію, що нам надали відповідні фірми, які займаються питаннями репатріації. Можуть оплачувати самі родичі, в деяких випадках, коли, наприклад у родичів немає можливості, може оплачувати держава. В деяких випадках, якщо наприклад, особи були застраховані, може оплачувати страхова компанія", – розповів Вадим Блажей, тимчасовий повірений у справах України в Алжирi.

Нагадаємо, напад на готель Splendid, в якому часто зупиняються співробітники ООН і туристи із західних країн, відбувся в п'ятницю, 15 січня, ввечері. Спочатку біля готелю вибухнули два автомобілі, потім група озброєних людей в масках атакувала будівлю.

Захопленню готелю передував напад на ресторан в центрі Уагадугу. Відповідальність за напад взяли на себе "Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба" та її підрозділ "Аль-Мурабітун".

За останніми даними від МВС країни, внаслідок теракту загинули 29 людей, ще 30 отримали поранення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
23 березня 2024
11 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
31 грудня 2023
25 грудня 2023
16 грудня 2023